Lecserélt miniszter: eltérő véleményem miatt a politikai kivégzésemről döntöttek

Eltérő véleményem miatt a politikai megsemmisítéséről döntött a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó testülete - állítja Paul Stănescu, akinek leváltását a fejlesztési miniszteri székből nem hagyta jóvá az államfő. Stănescu felidézi, hogy a pártelnökétől eltérő véleményt fogalmazott meg, kérve, hogy tegyen egy lépést hátra.

"Mindannyian láthattuk, hogy hétfőn, november 19-én a PSD Országos Végrehajtó Bizottsága elrendelte az én politikai kivégzésemet. Miért? Mert Dragnea bűnnek titulálta az eltérő véleményt! A Szociáldemokrata Pártban három éve tart az állandó feszültség, és az a politikai- és kormányprogram, amely a választások megnyeréséhez segített hozzá, a jelek szerint másodlagos fontosságú lett az egyéni érdekekkel szemben. A PSD két éve, pozitív gazdasági eredményekkel kormányozza Romániát. (...) Ennek dacára paradox módon a PSD zuhan a népszerűségi mutatókon, a felmérések 25% alatti támogatottságot mutatnak, tehát jóval kevesebbet a 2016-ban, a parlamenti választásokkor kapott támogatottságnál. Én felelős politikusként léptem fel, és nyilvánosan kértem, hogy tegyen egy lépést hátra, elemezzük ki a helyzetünket és intézkedjünk a tendencia megállítása érdekében! Kértem a párt megerősítését! Más kollégáimmal együtt volt merszünk kimondani az igazságot, meghúzni a vészharangokat, és a pártelnökétől eltérő álláspontra helyezkedni" - fogalmazott Stănescu állásfoglalásában.

Hozzátette: nem vonja vissza a PSD helyzetéről tett állításait, mert becsületes embernek tartja magát, aki Románia érdekeit tartja szem előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?