Makkai Gergely „nem akar szájkaratét” a Maros megyei RMDSZ-szel

Nem kíván szájkaratéba bocsátkozni az RMDSZ Maros megyei szervezetével, hiszen annál fontosabb ügyei vannak – nyilatkozta az Erdély TV-nek kedden Makkai Gergely, Marosvásárhely alpolgármestere, akinek az RMDSZ-ből való kizárását kezdeményezte előző nap a Területi Állandó Tanács.

Mint ismert, Marosvásárhely magyar alpolgármesterét múlt hónap elején szólította fel lemondásra az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa. A TÁT azt rótta fel Makkai Gergelynek, hogy úgy vett részt a város pénzén egy dél-koreai világbéke konferencián, hogy azt a városi RMDSZ vezetés ellenezte.

De nemcsak a dél-koreai utazását, hanem eddigi alpolgármesteri tevékenységét is kifogásolta a megyei RMDSZ. Makkai Gergely azonban a felszólítás és többszöri tárgyalás ellenére sem volt hajlandó lemondani tisztségéről. Ezért kezdeményezi most a Területi Állandó Tanács a tagságának megvonását és a szövetségből való kizárását – magyarázta az ETV-nek Kovács Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

„Nem tett eleget az RMDSZ testületének döntésének, ilyen értelemben kérjük a Szövetségi Képviselők Tanácsát, hogy az általunk javasolt szankcióról hozzon döntést. Ilyen értelemben a megyei RMDSZ az ő hatáskörébe tartozó lépéseket megtette, és ettől a pillanattól kezdve az SZKT-nek kell ebben a kérdésben döntést hoznia” – magyarázta az ügyvezető elnök.

Az ETV megkereste Marosvásárhely alpolgármesterét is, aki azt mondta, nem kíván szájkaratéba bocsátkozni a szövetség megyei szervezetével, hiszen annál fontosabb ügyei vannak. „Nem folyhatok bele olyan dolgokba, amely a közjót, az embereknek a javát károsítja, tehát ilyen értelemben én csak azzal szeretnék, azt szeretném eljuttatni az ellenem dolgozóknak, hogy jöjjenek és nézzék meg a mindennapi munkámat” – nyilatkozta Makkai Gergely.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?