Dragnea szerint a kormányfő nem közölte, hogy az alkotmánybírósághoz fordul a legfelsőbb bíróság öttagú testületei ügyében

Nem tájékoztatta a miniszterelnök arról, hogy az alkotmánybírósághoz fordult a legfelsőbb bíróság öttagú bírói testületeinek megalakítása ügyében – mondta szerdán Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, aki állítja: nem is olvasta a Dăncilă által benyújtott panaszt, és nem is véli úgy, hogy ez az ő érdekeit szolgálhatná.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért a kormány – és nem a parlament – fordult az alkotmánybírósághoz a legfelsőbb bíróság és a törvényhozó testület közti esetleges alkotmányos természetű jogi konfliktus ügyében, Liviu Dragnea azt felelte: azok, akik fel vannak ruházva ezzel a joggal, mindennemű kérdésben megtehetik, hogy a taláros testülethez fordulnak.

Dragnea elutasította azt a feltételezést, hogy az ő érdekeit szolgálhatja, amennyiben az alkotmánybíróság helyt adna a kormányfő óvásának. Ugyanakkor nemleges választ adott arra a kérdésre, hogy tudott-e Viorica Dăncilă szándékáról. A miniszterelnök kedden fordult az alkotmánybírósághoz a legfelsőbb bíróság öttagú bírói testületeinek megalakítása ügyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?