Újabb fejlemény történt a megkéselt kosarasok ügyében

Őrizetbe vették annak a brăilai szórakozóhelynek az egyik biztonsági őrét, ahol szeptember 15-éről 16-ára virradóan a brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás történt.

A Brăila Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 24 órára őrizetbe vették és kérik az előzetes letartóztatási parancs kiállítását annak a 44 éves biztonsági őrnek a nevére, akinek az volt a feladata, hogy biztosítsa a rendet a szórakozóhelyen, ahol az incidens történt. 

A biztonsági őrt hamis tanúzással gyanúsítják. A nyomozó hatóságok ugyanis feltételezik, hogy a férfi a valóságtól eltérő módon számolt be a történtekről, és az incidens résztvevőinek kilétéről is hazudott. A brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás fő gyanúsítottja, a Dasaev néven ismert Daniel Gabriel Husein a galaci ítélőtábla döntése értelmében további 29 napra előzetes letartóztatásban marad. 

Daniel Gabriel Husein ellen minősített emberölési kísérlet, közrend- és csendháborítás, valamint veszélyes tárgyak jogtalan viselésének gyanúja miatt folyik eljárás. A 42 éves férfi önként jelentkezett az ügyészségen. Ügyvédje, Angelica Ionel szerint védence csak a közrendháborítás vádja kapcsán ismeri el bűnösségét, és az incidens áldozatának vallja magát.

"Úgy véljük, hogy e támadásban ő nem vétkes, vagy csak részben volt hibás, mert amikor a botrányt kirobbantó négy sportoló elkezdte ütlegelni, ő visszaütött. Az, hogy úgy hívják, ahogy hívják, és priusza van, még nem jelenti azt, hogy ő kezdeményezte ezt a botrányt. Agresszió érte, és védekezett, ahogyan tudott" - nyilatkozta az ügyvéd szeptember 18-án.

Dasaev közismert alakja a brăilai alvilágnak, és korábban Spanyolországban nemi erőszak és kéjelgés céljára végzett kerítés miatt ítélték el. 

A brăilai kosárlabdaklub másfél hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg szeptember 15-éről 16-ára virradóan, több késszúrást ejtve rajtuk. Mindkét amerikai sportolót meg kellett műteni a támadásban elszenvedett sérülések miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?