banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Maros megyei kisbusz tragédiája: ennyit fizet a hozzátartozóknak a biztosító

Összesen hatmillió euró kárpótlást kapnak egy biztosítótól a Maros megyei kisbusz balesete kilenc halálos áldozatának hozzátartozói. Az árván maradt gyerekek pénteken tanszertámogatásban is részesülnek.

Tanszereket, ruházatot és élelmiszereket ad át Szlovénia bukaresti nagykövete pénteken a Maros megyei kisbusz magyarországi balesete után árván maradt gyerekeknek. A kilenc halálos áldozatot követelő szerencsétlenség nyomán összesen 13 kiskorú veszítette el az egyik vagy mindkét szülőjét.

Mint ismert, a kisbusz utasai egy szlovéniai komlóültetvényről tértek haza. Az árván maradt gyermekeknek az ültetvény tulajdonosa adományozott a Vöröskereszten keresztül tanszereket, ruházatot és élelmiszereket, összesen 8 ezer euró értékben.

A baleset után City Insurance nevű biztosító társaság közölte, hogy az áldozatok 139 hozzátartozója jogosult kártérítésre. Ennek összege a román sajtó értesülései szerint meghaladja a 6 millió eurót.

Mint ismert, a jármű vezetője nem az útra figyelt magyarországi 4-es főút egyik szakaszán, hanem az okostelefonjára, és a kisbusz nagy sebességgel egy homokot szállító kamionnak ütközött. A sofőr és a nyolc utas a helyszínen életét vesztette.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?