Új megvilágításban a Maros megyei busz utasainak magyarországi tragédiája

A kilenc Maros megyei személy halálát követelő balesetért legalább annyira okolható a kamionos, mint a romániai kisbusz – vezetés közben telefonját nyomkodó – vezetője, állítják a szerencsétlenségben szintén életét vesztő désfalvi sofőr hozzátartozói.

A múlt héten eltemetett Petru Zălar rokonait az Antena1 televízió szólaltatta meg. A férfi bátyja elmondta, mindenki összesküdött a testvére ellen azzal a céllal, hogy a Ceglédbercelnél történt tragédia kizárólagos felelősévé tegyék. Szerinte ugyanis annak a kamionnak a sofőrje is vétkes volt, amellyel a Maros megyei kisbusz ütközött két hete a 4-es főúton.

A férfi elmondta, a baleset előtti pillanatokról készült felvételen (Petru Zălar élő Facebook-videójában) is látszik, hogy a teherautó vezetője meg sem próbálja elkerülni az ütközést. „Nem villogtatta a fényszóróját, nem lassított, nem dudált. Úgy tudjuk, hogy nem is rendelkezett nehézgépjárművek vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal. Ráadásul az utat nem látták el megfelelő útburkolati jelekkel. A testvérem fáradt is lehetett" – mondta a sofőr testvére.

A Ceglédbercelen történt balesetben a Maros megyei rendszámú kisbusz frontálisan ütközött egy homokot szállító teherautóval. A balesetet a romániai jármű egyetlen utasa sem élte túl, mind a kilencen a helyszínen meghaltak. Mint korábban írtuk, a baleset a kisbusz vezetőjének telefonos élő közvetítését szakította meg. 

Kapcsolódók

Kimaradt?