Kilőtték a gyermekvédelmi központba betörő medvét

Az éjszaka a Szent Anna vadásztársulatnak sikerült ártalmatlanítani azt a bakk medvét, amely a hónap elején 5 ajtón át behatolva rámolta ki a hűtőszekrényt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett otthonban – tájékoztatott közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, elismerését fejezve ki a fürdőváros vezetőségének, hogy közös erővel sikerült megszerezni a szükséges engedélyeket.

„Mától nyugodtabban alhatnak a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ lakói” – írta a politikus. 

Augusztus elsején a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői házában, a Szent László Gyerekvédelmi Központban keresett élelmet a medve. Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, a központ koordinátora elmondta, éjjel két órakor ment be a medve az épületbe a főbejáraton keresztül. Élelmiszert keresett, szét is verte a hűtőládát a központban, ahol több mint ötven gyermek él.

Mint ismert, a környezetvédelmi miniszter nemrég rendeletet adott ki négy veszélyesnek ítélt tusnádfürdői bocsos anyamedve áthelyezésére és további kettő kilövésére. Korábban többtucatnyi tusnádfürdői lakos petíciót intézett a szaktárcához, amelyben azt írták, veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?