Igazgatót és vezetőtanácsot kell kinevezni a katolikus gimnázium élére

A marosvásárhelyi római katolikus iskola újraindításának következő lépéseiről tájékoztatott közleményében az RMDSZ.

A szövetség közölte: a miniszteri rendelet kibocsátása után a következő időszakban igazgatót, ideiglenes vezetőtanácsot kell kinevezni, akik majd jóváhagyják a diákok átiratkozását és a tanév zökkenőmentes előkészítését koordinálják.

Ezt követően a diákok átiratkozásának menetéről az iskola honlapján találnak majd naprakész információkat és útbaigazítást az érintettek. Az iskolával kapcsolatos további információkról pedig az RMDSZ, az egyház képviselői, illetve a kinevezett igazgató tájékoztatja majd a közvéleményt.

„A Szövetség és a katolikus egyház képviselői köszönik a hitet és a kitartását a szülőknek, diákoknak, tanároknak és minden aggódó magyar embernek. Tisztelettel arra kérjük közösségünk tagjait, hogy türelemmel kövessék tovább az ügy fejleményeit” – összegeztek.

Mint ismert, a pénteken közzétett miniszteri rendelet kimondta: szeptembertől beindulhat az oktatás a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumban. A dokumentum szerint az iskola önálló jogi intézményként fog működni azokkal a már korábban elindult osztályokkal, amelyeket – a 2015-ös iskolaalapítás törvényességét megkérdőjelező ügyészségi eljárás nyomán – a tanfelügyelőség a Bolyai Farkas Elméleti Líceumhoz sorolt.

Kapcsolódók

Kimaradt?