Ragaszkodik a székely zászlóhoz a háromszéki tanácselnök

„A székely emberek szívéből nem lehet körlevelekkel kiirtani a szülőföld- és a székely szimbólumok szeretetét" – reagált kedden Tamás Sándor háromszéki tanácselnök a Kovászna megyei prefektus hétfői gesztusára. Codrin Munteanu körlevélben szólította fel a polgármestereket, hogy a székely zászlót ne tűzzék ki a polgármesteri hivatalok homlokzatára, mivel szerinte ez törvénytelen.

Tamás Sándor szerint '89 előtti beidegződés, hogy körlevelekkel próbálják megfélemlíteni a polgármestereket. A tanácselnök szerint a prefektusnak nincs igaza, hiszen a törvény a hivatalosan használható szimbólumokról rendelkezik, de nem tiltja más lobogók használatát. Az elmúlt időszakban sok ember kereste fel az RMDSZ-t és a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) és igényelte a székely zászlót, ezért Tamás Sándor arra kéri a polgárokat, hogy nagy számban tegyék ezt, és tűzzék ki a zászlót a lakásokra, ami ellen nem tehet semmit a prefektus.tamassandor

A Székely Nemzeti Tanács Sepsi-, Kézdi-, Orbai- és Bardóc-Miklósvárszéki elnökei üdvözölik Tamás Sándor határozott lépését, és bíznak benne, hogy hamarosan Háromszék közintézményein is lobogni fog Székelyföld zászlója és nem csak alkalmilag, hanem végérvényesen. „Hiszünk benne, hogy elöljáróink nem fognak jelentőséget tulajdonítani Codrin Munteanu kormány-helytartó újabb nemzetellenes körlevelének, sőt, ellenkezőleg, reméljük, hogy a román prefektus tiltása még inkább ösztönző hatású lesz", áll az SZNT közleményében.

Kimaradt?