Zárt kapusak lesznek a szerdán kezdődő férfi kézi-vb mérkőzései

Fotó: handballegypt2021.comA január 13-án kezdődő férfi kézilabda-világbajnokság szervezőbizottsága vasárnapi ülésén úgy döntött, hogy mégis nézők nélkül rendezik meg a torna mérkőzéseit.

Mint korábban írtuk, az Európai Kézilabdázók Uniója (EHPU) szerdán levelet írt a nemzetközi szövetségnek (IHF) és elnökének, Hasszan Musztafának, mivel kockázatosnak tartja, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nézőket engedjenek be a mérkőzésekre. Az IHF ugyanis karácsony előtt még azt közölte, hogy a torna során a csarnokok kapacitásának 30 százalékát lehet kihasználni, majd ezt utóbb 20 százalékra csökkentette. A levélre reagálva Musztafa úgy fogalmazott, vasárnap leülnek egyeztetni a szervezőkkel és az egyiptomi miniszterelnökkel illetve egészségügyi hatósággal.

Az ülési után kiadott közlemény szerint végül a zárt kapus rendezés mellett tették le a voksukat. Hesam Naszr, az egyiptomi szövetség elnöke elmondta, a döntésnél nagy hangsúlyt kapott az EHPU kérése. A fő szempont pedig az volt, hogy a vb megrendezés minél inkább zökkenőmentesen menjen.

A torna történelmi jelentőségét az adja, hogy először vesz rajta részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A-csoportban sorrendben a Zöld-foki-szigetekkel, Uruguayjal és Németországgal találkozik, a négyesekből az első három jut tovább a középdöntőbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?