Wimbledon: elődöntőben a címvédő Novak Djokovics

A férfiaknál a címvédő Novak Djokovics és Jannik Sinner bejutott a wimbledoni tenisztorna elődöntőjébe.

Fotó: wimbledon.orgA 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes szerb játékos az első szettet még elveszítette - riválisa 4:4-nél vette el az adogatójátékát -, ám utána már rendkívül kevés hibával játszott. A negyedik felvonásban a hetedikként rangsorolt Rubljov három bréklabdát rontott, ez megbosszulta magát. A csata végül 2 óra 48 perc alatt dőlt el.

A 21 éves, ATP-rangsorban nyolcadik olasz Jannik Sinner a negyeddöntőben a torna meglepetésemberét, a világranglistán 92. helyezett orosz Roman Szafiullint búcsúztatta négy szettben, 2 óra 17 perc alatt.

Mint korábban írtuk, a nőknél  az ukrán Jelena Szvitolina a negyeddöntőben nagy csatában, 2 óra 40 perc alatt búcsúztatta a világelső lengyel Iga Swiateket, és a cseh Marketa Vondrousova vár rá a következő körben.

A WTA-rangsorban 76. Szvitolina eddig kétszer - 2019-ben ugyanitt, valamint a US Openen - játszott Grand Slam-tornán elődöntőt. A tokiói olimpián bronzérmes játékos októberben adott életet a szintén teniszező Gaël Monfilsszal közös gyermekének.

A világranglistán 42. Vondrusova a keddi negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt amerikai Jessica Pegulát győzte le három játszmában. A 24 éves Vondrousova pályafutása során másodszor jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe, a 2019-es Roland Garroson egészen a fináléig menetelt.

Wimbledon, eredmények
férfiak, negyeddöntő:
Novak Djokovics (szerb, 2.)-Andrej Rubljov (orosz, 7.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:3
Jannik Sinner (olasz, 8.)-Roman Szafiullin (orosz) 6:4, 3:6, 6:2, 6:
nők, negyeddöntő:
Jelina Szvitolina (ukrán)-Iga Swiatek (lengyel, 1.) 7:5, 6:7 (5-7), 6:2
Marketa Vondrousova (cseh)-Jessica Pegula (amerikai, 4.) 6:4, 2:6, 6:4

Kapcsolódók

Kimaradt?