Vizsgálatot indított a nizzai ügyészség a Galtier-ügyben

Rasszizmus és vallási hovatartozás ellen irányuló diszkrimináció gyanúja miatt indított vizsgálatot a nizzai ügyészség azt követően, hogy Christophe Galtier, a nizzai labdarúgócsapat vezetőedzőjeként állítólag xenofób kijelentéseket tett az elmúlt bajnoki szezon során. Az aktuáis szezonban a PSG mestereként dolgozó 56 éves szakember rágalmazás miatt tett feljelentést – számolt be a franciaországi sajtó.

Xavier Bonhomme ügyész pénteki Twitter bejegyzésében jelentette be az eljárás elindítását, hozzátéve, hogy házkutatást is tartanak a franciaországi futballklubnál.

Fotó: Christophe Galtier Instagram-oldala

Mint beszámoltunk róla, a francia sajtó a héten hozta nyilvánosságra azt az emailt, amely alapján a Galtier a 2021–2022-es szezon során azt mondta Julien Fourniernek, a Nizza korábbi sportigazgatójának, hogy „nem lehet ilyen sok néger és muzulmán játékos csapatban”. Galtier – aki jelenleg a Paris Saint- Germain vezetőedzője – tagadta a vádakat és a L’Equipe értesülései szerint rágalmazás miatt feljelenti Fourniert és a botrányt kirobbantó két francia újságírót.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?