Vesztegetés gyanújával vádat emeltek az UTA vezetői ellen

Vesztegetés miatt vádat emelt a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az UTA labdarúgócsapatának három vezetője ellen, akik 2017-ben – az ügyészek szerint – az akkor még másodosztályú Sepsi OSK ellenfeleit próbálták meg „motiválni” – írja a Nemzeti Sport.

Az érintettek a vádhatóság szerint pénzjutalmat ígértek a Foresta Suceava és a Dacia Unirea Brăila csapatának, hogy nyerjenek vagy legalább döntetlent játsszanak a sepsiszentgyörgyiekkel, akik akkor az UTA fő riválisai voltak a 2. Ligában a feljutásért vívott küzdelemben. Állítólag 70 ezer, illetve 80 ezer lej prémiumot ajánlottak fel, emellett 13 500 lej értékben egy játékvezető megvesztegetésével is próbálkoztak.

A Sepsi végül mindkét mérkőzést megnyerte, és a szezon végén feljutott az élvonalba, ahol jelenleg a dobogóért harcol. Az UTA csak az osztályozót érő harmadik helyen végzett, amelyen alulmaradt a temesvári Poli ellen. Az aradi együttes csak három évvel később, tavaly nyáron jutott fel.Decebal Codru Grădinariu, az egyik vádlott | Fotó: uta-arad.ro

A DNA Claudiu Drăgan versenyigazgató, Decebal Codru Grădinariu klubmenedzser és Ionuț Gabriel Vlădulescu ellen emelt vádat. Az UTA a hivatalos honlapján annyit reagált a hírre, hogy együttműködik a hatóságokkal, és amennyiben a klub valamelyik alkalmazottja bűnösnek bizonyul, megteszik „a szükséges intézkedéseket”. Addig is –írták – az érintetteket megilleti az ártatlanság vélelme.

Meg szerettük volna kérdezni az ügyről Mészár Sándor üzletembert, az UTA újjáalapítóját, de nem sikerült elérnünk.

Kapcsolódók

Kimaradt?