banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

UEFA: a következő idényre is fenntartják az oroszok kizárását

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a következő idényre is fenntartotta az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból – írja a Nemzeti Sport online kiadása.

Fotó: uefa.comAz UEFA hétfői bejelentése szerint a végrehajtó bizottság által az oroszok ukrajnai háborúja miatt meghozott szankció érinti a július 1–3. közötti női futsal Európa-bajnokságot, amelynek négycsapatos mezőnyében éppen Magyarország váltja az oroszokat (a négyes döntőben előbb a házigazda portugálokkal találkoznak az elődöntőben, a másik ágon spanyol–ukrán meccset rendeznek).

Az orosz férfi felnőtt labdarúgó-válogatott nem léphet pályára a Nemzetek Ligája B-divíziójában, ahonnan ki fog esni, és az utánpótlás-válogatottak sem játszhatnak nemzetközi tétmérkőzéseket.

A női válogatott a júliusban Angliában sorra kerülő Európa-bajnokságon, valamint a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában sem szerepelhet, a kontinenstorna mezőnyébe Portugália kerül be a helyére.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, az Európa-konferencialigában, az UEFA Ifjúsági Ligában és a női Bajnokok Ligájában sem lesznek orosz klubcsapatok a következő évadban. A férfi futsal Bajnokok Ligája következő idényében sem lehetnek orosz együttesek, a válogatottat pedig kizárták a 2024-es világbajnokság európai selejtezőjéből. Az UEFA visszautasította az oroszok pályázatát a 2028-as vagy a 2032-es férfi labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

Az európai szövetség február 28-án zárta ki az orosz válogatottakat és klubcsapatokat minden nemzetközi sorozatból, de az a döntés csak a jelenlegi szezonra vonatkozott.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?