Tokió 2020: több órát vesz igénybe az akkreditált személyek beléptetése

Európai szemmel kifejezetten lassúnak és körülményesnek tűnik az akkreditált személyek beléptetése a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpiára, ugyanakkor a japán szervezők alapos munkát végeznek és segítőkészen fogadják a vendégeket.

Fotó: Agerpres/EPAAz ötkarikás játékok közeledtével sorra érkeznek Japán fővárosába a 200 fősnél is nagyobb repülőgépek, amelyekből kiszállva a hosszú utazástól elgyötört vendégeknek órákat - akár hármat-négyet is - egy repülőtéri folyosón kell várakozva tölteniük, mire rájuk kerül a sor. Természetesen a sportolók prioritást élveznek, azaz elsőként eshetnek át a kötelező, de lassú procedúrán, így a nyálmintás koronavírusteszten is.

A repülőteret csak azt követően lehet elhagyni, hogy megérkezik a teszt negatív eredménye, amelyre legalább egy újabb órát kell várni. A japánok segítőkészséggel, odaadással és kedvességgel próbálják oldani a várakozástól türelmetlenné váló érkezők feszültségét.

A házigazdák alaposságát és körültekintését, valamint szabálykövető magatartását talán az példázza a legjobban, hogy a légi kikötőt elhagyva busszal a központba szállítják az akkreditált személyeket, akik onnan taxival mehetnek a szállásukra. Csakhogy a szervezők minden egyes embernek külön taxit hívnak, még azoknak is, akik az előző 24 órában végig együtt utaztak és egy helyre is tartanak. A taxihoz lifttel lehet lemenni, de abba is egyszerre csak egy ember szállhat be. Ez a hozzáállás ugyan rendkívül lelassítja a folyamatot és növeli a sort, de azt a célt szolgálja, hogy az olimpia alatt véletlenül se alakuljon ki gócpont a koronavírus-járvány kapcsán.

Kapcsolódók

Kimaradt?