banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Bátor kijelentést tett a tokiói nyári olimpia szervezőbizottságának igazgatója

A szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerint a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia megrendezéséhez nem szükséges, hogy legyen vakcina a koronavírus ellen.

„Ez nem előfeltétel.  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Egészségügyi Világszervezet ezt már megvitatta. Ez nem feltétele a játékok megrendezésének. Ha elkészül a vakcina, annak persze örülünk" – jelentette ki Muto Tosiro. A sportvezető azt követően nyilatkozott, miután munkamegbeszélést folytatott kormányzati tisztviselőkkel, járványügyi szakemberekkel és a Japán Olimpiai Bizottság képviselőivel arról, miként lehet lebonyolítani a tokiói olimpiát a világjárvány árnyékában.

Muto szerint 2020 végéig dolgozzák ki a részletes szabályozást, amely majd magában foglalja a sportolók beutazását, a koronavírustesztelést, a helyszínek biztosítását egészségügyi szempontból és persze a nézőkre vonatkozó előírásokat. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, szeretnék elkerülni, hogy üres lelátók előtt kerüljön sor az olimpiára. „A járvány közepette is biztosítanunk kell, hogy a sportolók a legjobb teljesítményüket nyújthassák, a közönség pedig biztonságban élvezhesse a játékokat" – fogalmazta meg a munkacsoport feladatát Muto.

Japánban eddig 1300 ember vesztette életét a pandémiában, de az elmúlt hetekben csökkent az új esetek száma. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a 206 résztvevő országban más-más a helyzet járványügyi szempontból.

A márciusban elhalasztott játékok megnyitója a tervek szerint 2021. július 23-án lesz.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?