Tokió 2020: negyedszerre öt góllal kapott ki a magyar női vízilabda-válogatott az amerikaiaktól

Negyedik mérkőzésén is kikapott a magyar női vízilabda-válogatott az amerikai csapattól a kaliforniai olimpiai felkészülés keretében.

Az ötkarikás címvédő hazaiak - akik előzőleg 14-9-es, 14-7-es, majd 12-6-os győzelmet arattak - magyar idő szerint csütörtök hajnalban az első mérkőzéshez hasonlóan öt góllal győztek.

Felkészülési mérkőzés, El Segundo (Kalifornia):
Egyesült Államok-Magyarország 12-7 (2-1, 5-2, 3-1, 2-3)
Egyesült Államok: Johnson - Musellmann 3, Siedemann 2, Neushul 3, Gilchrist, M. Fischer 1, Williams; csere: Fattal 2, Hauschild, Steffens 1, Haralabidis, A. Fischer, Raney
Magyarország: Magyari - Antal, Vályi 1, Szücs, Parkes, Keszthelyi 2, Garda; csere: Szilágyi 1, Illés 1, Leimeter, Gyöngyössy 1, Rybanska 1

A magyar szövetség beszámolója szerint a kinti utolsó, negyedik hivatalos összecsapást is élőben közvetítette az ESPN csatorna.

A mérkőzés legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült felvenni a fizikai harcot. Magyari Alda 50 százalékos hatékonysággal védett, Keszthelyi Rita a waterpolo.hu tudósítása alapján vezér volt. A honlap emlékeztet rá, hogy a sok edzés, csapatforgatás közben a fejlődésen volt a hangsúly, illetve azon, kiderüljenek a hiányosságok. Bíró Attila szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a kéthetes edzőtábor rendkívül hasznos minden szempontból, és biztos benne, hogy a nyár további részében kamatozik majd a kaliforniai munka.

A magyar csapatra még további edzések várnak kint, majd jövő héten már a Margitszigeten készül tovább.

A magyar női válogatott a címvédő Egyesült Államok, valamint Oroszország, Kína és Japán csapatával szerepel egy csoportban az olimpián.

 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?