Több mint százan neveztek be a Székelyföld Kerékpáros Körversenyre

Kilenc ország több mint száz versenyzője nevezett be Székelyföld idei kerékpáros körversenyére, amelyet augusztus 9. és 12. között, immár tizenhetedik alkalommal szerveznek meg. A három székelyföldi megyét érintő viadal 423,5 kilométer összhosszúságú lesz.

A versenyt felvezető csíkszeredai sajtótájékoztatón a szervezők kiemelték, hogy a tavalyi kiírással ellentétben idén nem Debrecenben rajtol a mezőny, hanem ismét kizárólag a földrajzi Székelyföldre szorítkozik a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában 2.2-es erőségű viadal.

Készülődnek a körversenyre | Fotó: Csíkszereda Polgármesteri Hivatal

„Csíkszereda továbbra is elhivatott, stratégiai partnere a Székelyföldi Körversenynek. A rendezvény a három székelyföldi megye és a megyeszékhelyek egyre erősebb, gyümölcsözőbb együttműködése, a kerékpársport legrangosabb ünnepe a térségünkben, és egyre népszerűbb egész Európában” – idézte Korodi Attila polgármestert a városháza csütörtöki közleménye. Csíkszereda idén 180 ezer lejjel támogatja a körverseny szervezését.

Lukács László főszervező tájékoztatása alapján Romániából, Magyarországról, Ausztriából, Bulgáriából, Lengyelországból, Litvániából, Németországból, Norvégiából és Olaszországból összesen 108 kerékpáros nevezett be a négynapos versenyre. A Székelyföld Kerékpáros Körverseny idén augusztus 9-én rajtol el a 4,5 km-es prológgal, majd másnap ugyanonnan indul a mezőny, hogy Kovászna, Kézdivásárhely és Tusnád érintésével Csíkszeredában zárja a 115 km-es szakaszt. Augusztus 11-én a Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Parajd – Nyárádszereda – Marosvásárhely, 156,6 km-es távon versenyeznek, majd 12-én Marosvásárhelyról visszatérnek Csíkszeredába a Szováta és Székelyudvarhely érintésével tervezett 145,1 km-es szakaszon.

A körverseny idején forgalomkorlátozásra kell számítani. A viadalt élőben közvetíti az esemény honlapja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?