banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Több mint 400 fiatal úszó versenyez hétvégén Csíkszeredában

Az eddigi legnagyobb szabású olyan úszóversenyt tartják az előttünk álló hétvégén Csíkszeredában, amelyet magánklub szervez. A Sprint Team 88 sportklub, a Városi Sportklub és a csíkszeredai Városháza által tető alá hozott megmérettetésen 432 induló áll majd rajtkőre szombaton és vasárnap gyermek és ifjúsági korosztályokban.

Csíkszereda Kupa néven országos utánpótlás úszóversenynek ad otthont a Csíki Csobbanó november 26-27-én. Mint az egyik főszervező, a Sprint Team 88 sportklub vezetője Trandafir Norbert, volt olimpikon úszó, mesteredző pénteken, az eseményt felvezető sajtóeseményen elmondta, zajlott már korábban nagyobb létszámú úszóverseny Csíkszeredában, ám az a Román Úszószövetség szervezésében valósult meg. Ezúttal a Sprint Team 88 sportklub, a Városi Sportklub és a csíkszeredai Városháza közös összefogásával sikerült megszervezni a versenyt.

A megmérettetésre 31 klub 432 úszója nevezett be, Románián kívül Moldovából érkeznek még versenyzők – osztotta meg Trandafir Norbert. Mint hozzátette, az U8-as korosztálytól 19 évesekig fognak versenyezni szombaton és vasárnap. Az úszó versenyszámok közül mindegyik szerepelni fog, kivételt jelent a 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszás, tudtuk meg. „Ötven métertől kezdve minden számot úszunk, 50, 100, 200 pillangó-, mell- és gyorsúszás is szerepel majd a programban. Váltóversenyek nem lesznek, mert nem férnénk bele a programba és a hosszú távokat is az időkeret miatt nem szervezzük meg” – mondta el Trandafir Norbert.

Korodi Attilla és Trandafir Norbert | A szerző felvétele

A résztvevő klubok többek között Bukarestből, Nagybányáról, Marosvásárhelyről kerülnek ki javarészt, de az egész országból érkeznek úszók. Csíkszeredát a Városi Sport Klub 21, valamint a Four Seasons sportklubot kilenc versenyzője képviseli majd a versenyen.

Mint Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kiemelte, az elmúlt években több jelentős sportesemény volt a városban. „Tapasztalatunk szerint a klubok, résztvevők ragaszkodnak Csíkszeredához, hiszen egyre jobb az infrastruktúra nálunk. Az, hogy egy csíkszeredai versenyre ennyi fiatalt tudunk megszólítani, azt gondolom, komoly eredmény” – fogalmazott a városvezető. Kiemelte: lényeges szempont egy ilyen nagyságú verseny megrendezése során, hogy a versenyzők, a klubok képviselői, a kísérők és családtagok a városban töltik a teljes hétvégét, ezáltal a csíkszeredai vendéglátó helyek, szállások is nagy kihasználtsággal üzemelnek.

A szervezők várják az érdeklődőket a verseny mindkét napján, a program szombaton 9 órától veszi kezdetét. A belépés ingyenes az eseményre.

(A nyitókép illusztráció: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_1pp9VAgz_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_300x250.png
banner_1EKDNy6B_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_970x250.png
banner_VDHJPUiH_MASZOL_WEBBANNEREK_MASZOL_728x90.png

Kapcsolódók

Kimaradt?