Tizenkét órás fittneszmaratont szerveznek Székelyudvarhelyen

Tizenkét óra, ugyanennyi oktató és mozgásforma – a lényeg, hogy mindenki megtalálja azt, amelyik a legjobban illik hozzá, de akár magasabb szintre is emelheti a mozgáskultúráját. Fitt-maratonnak ad otthont szombaton a székelyudvarhelyi sportcsarnok.

„Ilyen még nem volt! Székelyudvarhelyen premier, de talán országos szinten sem volt még ilyen hosszúságú, 12 órás kihívás” – fogalmazott Gergely Loránd zumbaoktató a május 14-én, szombaton a székelyudvarhelyi sportcsarnokban esedékes fitt-maraton kapcsán.

A félnapos rendezvényen tucatnyi mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők. „Sok mozgásforma létezik, bodyart, pilates, jóga, zumba fittnesz, deepwork, X-training, fitt step: az érdeklődők itt mindent megtalálnak egy helyen, talán valamelyik elnyeri a tetszésüket és akár szenvedélyükké válhat. A lényeg, hogy mozogjunk” – magyarázta Gergely.Fotó: FIT-MARATHON/Gergely Loránd

Az edzések 50 percig tartanak, közöttük 10 perc szünettel. „Oktató vagyok, de 12 órát egyhuzamban én sem bírnék ki, viszont a programot úgy állítottuk össze, hogy az intenzívebb mozgásformákat szétosztottuk, hadd legyenek köztük nyugisabb, pihentetőbb edzések is” – mondta a tréner. Kérésére a többi oktató is kezdő, alacsony erőnlétet igénylő szinten mutatja be a mozgásformáját, hogy bárki be tudjon kapcsolódni.

Ahhoz, hogy mindenki kényelmesen el tudjon férni a sportcsarnokban, 150 főben maximalizálták a résztvevők számát, a részvétel pedig regisztrációhoz kötött. Ez a 0742/187–570-es telefonszámon lehetséges vagy az esemény közösségi oldalán. A helyszínen csak abban az esetben, ha maradnak helyek. A 10 órakor kezdődő eseményre jegyet kell váltani, a részvevők pólót kapnak, a helyszínen pedig korlátlan vízfogyasztásra lesz lehetőségük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„A cél a szabadság, a versenyszellem és a lelki harmónia átélése, valamint a határaink feszegetése” – mondta a szervező. A zumba-oktató megjegyezte, hogy van egy másodlagos célja is a fitt-maratonnak. „Meghívtam az eseményre az összes székelyudvarhelyi fittneszoktatót. Nem nagyon kommunikálunk, alig ismerjük egymást. Így mindenki itt lesz, hozza a saját körét, összehozunk egy jó bulit” – összegzett Gergely, megjegyezve, hogy ha minden jól megy, akkor minden évben megrendezik a maratont.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?