Tizenegyesekkel a Chelsea nyerte az Európai Szuperkupát

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea 1–1-es döntetlen után tizenegyespárbajban 6–5-re legyőzte a Villarreal csapatát a labdarúgó európai Szuperkupa-mérkőzésen, szerdán Belfastban.

A Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea kezdett aktívabban és az első félidő első felében hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, ami a 27. percben érett góllá: Havertz bal oldali lapos beadására középen Zijecs egyedül érkezett középen. A gólszerzőt az első játékrész hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni, Gerard Moreno hatalmas erejű lövése pedig a ráadásban a keresztlécet találta telibe.

A fordulás után hat perccel újabb kapufát lőtt a Villarreal, amely átvette a találkozó irányítását és veszélyesebben játszott ellenfelénél. Egy szép összjáték után – Dia sarokkal készítette le a labdát a tizenhatoson belül – Gerard Moreno révén egalizált a Villarreal. A kapott gól után ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a londoniak, de a rendes játékidőben újabb találat nem esett.

A hosszabbításban mindkét csapat a biztonságra törekedett, igazán nagy gólhelyzet nem volt, így tizenegyespárbaj döntött, amelyre Tuchel levitte a meccset végigvédő Mendyt és behozta Kepa Arrizabalagát. A 26 éves spanyol hálóőr – akit az előző szezonba szorított ki a kezdőből Mendy – Mandi, majd a hetedik párbajban Raúl Albiol kísérletét is hárította, és mivel csapattársai közül csak Havertz hibázott, 1998 után másodszor lett a Chelsea-é a Szuperkupa.Londonban kék az ég | Fotó: Agerpres/EPA

A Villarreal története során először veszített tizenegyespárbajt az európai kupaporondon, eddig háromból három volt a mérlege, legutóbb épp az Európa Liga-döntőben győzte le így a Manchester Unitedot.

Európai Szuperkupa:
Chelsea FC (angol) –Villarreal CF (spanyol) 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 6–5
Belfast, Nemzeti Stadion, 10 435 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
gólszerzők: Zijecs (27.), illetve G. Moreno (73.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?