FRISSÍTVE – Tenisz: Fucsovics és Babos továbbjutott, Buzărnescu és Begu kiesett Melbourne-ben

FRISSÍTVE: A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. Babos Tímea is sikerrel vette a rajtot, a román Mihaela Buzărnescu viszont kikapott a szintén román származású, de kanadai színekben versenyző Bianca Andreescutól. FRISSÍTÉS: Irina Begu is kikapott.

A világranglista 55. helyezettje, Fucsovics Máron hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal csapott össze, aki 125. a rangsorban. Három brék után, meglepetésre a szabadkártyával főtáblára került ellenfél kapta el jobban a ritmust, és 46 perc elteltével hozta a nyitószettet. A magyar játékos azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő ausztrál szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben. A koronavírus-járvány miatt korlátozott számban jelen lévő nőzők közül rendre felharsant a „Hajrá, Marci!" vagy a „Hajrá Magyarország!" buzdítás.

A dél-afrikai születésű Polmans – aki tavaly bejutott a második körbe az Australian Openen – azonban nem adta fel, óriási csatában kicsikarta a rövidítést a negyedik felvonásban, és alig rontva kiegyenlített.

Három és fél óra elteltével a felek nekirugaszkodtak az utolsó játszmának, Polmans rögtön brékelt, de a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 2:2-nél utolérte őt. Fucsovics egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt, majd 5:3-nál kiszerválta a fordulatos találkozót, amely 4 óra 13 percen át tartott. A magyar játékosra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Átjátszotta az éjszakát, de megérte: Fucsovics Márton (55. a világranglistán) a születésnapján élete második ötszettes...

Közzétette: Fucsovics Márton – 2021. február 7., vasárnap

Babos Tímea is bejutott a második fordulóba a női egyes versenyében. A legfrissebb világranglista 114. helyezettje (a párosban címvédő, de ezúttal a „duettet” kihagyó Babos) hétfőn két szettben verte első összecsapásukon a belga Ysaline Bonaventure-t , aki 123. a rangsorban.

Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd a balkezes ellenfél 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de a 27 esztendős Babos fordítani tudott. Ez megtörte az egy évvel fiatalabb belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni.

A nyitójátszma után a remekül adogató magyar 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját, csakhogy a következő játékban Bonaventure is megremegett, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott. Babosra a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban.

A román Mihaela Buzărnescu két óra és két perc alatt kikapott a szintén román származású, de kanadai színekben versenyző Bianca Andreescutól a női egyes eslő fordulójában. Buzărnescu honfitársa, Irina Begu két játszmában szenvedett vereséget.

Australian Open, férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Fucsovics Márton–Marc Polmans (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3–7), 6:3;
nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Babos Tímea–Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7–0), 6:4; Bianca Andrreescu–Mihaela Buzărnescu 6:2, 4:6, 6:3; Nina Sztojanovics (szerb)–Irina Begu 6:3, 6:4.

Kapcsolódók

Kimaradt?