banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Superliga: Bevette Kolozsvárt az Aradi UTA, megtört az éllovas veretlensége

Mindkét kolozsvári csapat kikapott szombat délután a román bajnokságban, a CFR szurkolói Dan Petrescu lemondását követelték. A Rapidnál játszott gólnélküli döntetlen után a Galaci Oțelul maradt az egyetlen veretlen csapat az elsőosztályban.

Érdekes mérkőzéseket hozott a labdarúgó Superliga 11. fordulója szombaton. A listavezető Kolozsvári Universitatea a Poli Iași otthonába látogatott, ahol elszenvedte első bajnoki vereségét a szezonban. Egyetlen gól esett a találkozón, amelyet Guilherme szerzett a második félidőben.

Két döntetlen után az Aradi UTA ellen javíthatott volna hazai a pályán a Kolozsvári CFR, a meccs viszont teljesen másképpen alakult, mint amire sokan számítottak. Az aradiak már a 12. percben megszerezték a vezetést Valentin Costache góljával, előnyük pedig kitartott a szünetig. Bár a második félidő elején egyenlítettek a hazaiak, a későbbiekben ismét magához ragadta a kezdeményezést az UTA és újra előnybe került.

Fotó: a CFR Facebook oldala

Az aradi csapatban csereként bemutatkozott a román bajnokságban előszőr játszó, Puskás-díjas Zsóri Dániel is. Ő ugyan nem szerzett gólt, de néhány perccel beállása után Kadiri 3–1-re növelte az előnyt, az eredmény pedig már nem módosult. A CFR szurkolóinak egy része a meccs végéhez közeledve a kispadra nemrég visszatért Dan Petrescu lemondását követelte. 

Este a Rapid Bukarest és a Galaci Oțelul meccse zárta a fordulót. A fővárosi csapat eddig egyetlen hazai mérkőzét sem tudta megnyerni hazai pályán és most sem törte meg a jeget. Gól nélküi döntetlennel zárult a találkozó, ami egyben azt is jelentette, a vendégek egyedüli csapatként megőrizték veretlenségüket a Superligában.

Superliga, szombati eredmények

Poli Iași – Kolozsvári Universitatea 1–0 (0–0)
Kolozsvári CFR – Aradi UTA 1–3 (1–1)
Rapid Bukarest – Galaci Oțelul 0–0

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?