Simona Halepnek „hazai pálya” a madridi torna

Bejutott Simona Halep a majdnem 2,55 millió euró összdíjazású madridi salakpályás tenisztorna második fordulójába, miután pénteken 6:0, 7:5-re legyőzte a spanyol Sara Sorribes Tormót.

A második szettben kissé megizzadtA világranglista harmadik helyén álló Halepnek egy óra és 25 perc játék után sikerült nyernie. A román lány egyértelműen uralta az első szettet, egyetlen játékot sem engedett át ellenfelének. A második játszmában is vezetett 5:1-re, de nem tudta lezárni a mérkőzést, Sara Sorribes Tormo (WTA-46.) ugyanis egyenlített. Ennél többre azonban nem futotta a spanyoltól, Halep végül 7:5-re nyerte a játszmát.

Simona Halep két alkalommal, 2016-ban és 2017-ben is elhódította a madridi trófeát, illetve ezen kívül még kétszer jutott döntőbe: 2014-ben az orosz Marija Sarapovával, 2019-ben pedig a holland Kiki Bertensszel szemben maradt alul.

A román lány következő ellenfele a lengyel Magda Linette és a kínai Cseng Szaj-szaj közötti találkozó győztese lesz. Halepen kívül három román teniszező került még főtáblára Madridban, de egyikük sem jutott túl az első fordulón: Ana Bogdant 6:0, 6:3-ra győzte le a lett Anastasija Sevastova, Irina Begu 4:6, 6:4, 7:6 (1) arányú vereséget szenvedett az orosz Darja Kaszatkinától, Sorana Cîrsteát pedig az amerikai Jessica Pegula búcsúztatta két szettben, 7:6 (5), 6:3.

Kapcsolódók

Kimaradt?