banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Sergio Agüero tíz év után távozik a ManCity-től

Tíz év után távozik a Manchester Citytől Sergio Agüero, a csapat argentin válogatott támadója, miután a bajnoki listavezető hivatalos honlapján közölte, nem hosszabbítja meg a 32 éves csatár nyáron lejáró szerződését.

Sergio Agüero valamivel több mint 40 millió euróért 2011 nyarán érkezett a Manchester Cityhez az Atlético Madridtól, s az eltelt tíz év alatt a klub legeredményesebb góllövője lett a 384 tétmérkőzésen elért 257 találatával, nem mellesleg pedig négyszer bajnoki címre, egyszer FA-kupa-győzelemre vezette a Cityt, valamint ötször nyert Ligakupát vele, s háromszor Community Shieldet (Szuperkupa).

A Manchester Citynél kétszer választották meg az év játékosának, és 2015-ben 26 találattal a Premier League gólkirálya lett.

„Hatalmas elégedettség és büszkeség számomra, hogy tíz teljes idényt tölthettem el a Manchester Citynél. Tíz idényt, ami manapság már kimondottan ritka a profi futball világában. Tíz év, hatalmas eredményekkel, közben a klub legeredményesebb gólszerzője lehettem, és eltéphetetlen köteléket alakíthattam ki azokkal az emberekkel, akik szeretik ezt a klubot. Emberekkel, akiknek mindig lesz hely a szívemben” – írta Agüero a Twitter-csatornájára kiposztolt búcsúüzenetében.

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény idézi a klub elnökét, Haldun al-Mubarakot, aki elárulta: a közelmúltban a csapattól távozó Vincent Kompanyhoz és David Silvához hasonlóan Agüeróról is szobrot mintáznak majd, amely az említett két labdarúgó szobra mellett a csapat stadionjánál kap helyet.

A City azzal zárja közleményét, hogy az idényből hátralévő időben igyekszik megtalálni a megfelelő módját annak, hogy az utolsó bajnoki meccsen Agüerót méltó módon elbúcsúztassa – a remények szerint minél több néző előtt.

Ami az argentin jövőjét illeti: két hete a Barcelona frissen megválasztott elnöke, Joan Laporta bejelentette, hogy Agüero a nyártól a katalán elit alakulatban folytatja pályafutását. Sajtóhírek szerint 2023 júniusáig ígérkezett el a Barcához.

 

 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?