Sepsiszentgyörgyöt újra felhelyeznék a hazai futsal térképére

Újraéled a sepsiszentgyörgyi teremlabdarúgás (futsal). Újabb szakosztállyal bővül a Sepsi-SIC és a kosárlabda, kézilabda, birkózás, asztalitenisz és kerékpár mellett már teremlabdarúgó-csapata is lesz.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér klub bejelentette, hogy hazatér Kecskemétről Mánya Szabolcs, a háromszéki megyeszékhely kiemelkedő futsalosa és játékos-edzőként segíti az újonnan alakuló csapatot. Az a cél, hogy Sepsiszentgyörgy ismét felkerüljön a hazai futsal térképére, fogalmaz Facebook bejegyezésében a Sepsi-SIC. 

Mánya Szabolcs | Fotó: Sepsi SIC/Facebook

A 34 éves, Mánya Szabolcs az elmúlt három évben a ScoreGoal Kecskemét csapatát erősítette, azonban új kihívásokra vágyott, így ismét Sepsiszentgyörgyre vezetett az útja. A Sepsi-SIC célja, hogy a Kovászna megyei teremlabdarúgókra építve ismét felkerüljön a város a romániai futsal térképére, ahol korábban évekig komoly eredményeket ért el. A Sepsi Futsal a hazai teremfoci egyik fontos csapata volt, de 2018-ban, miután kiesett a Liga 1-ből, kivonult a versenyből.

Kezdődik a játékosok toborzása

Az újonnan alakuló sepsiszentgyörgyi, felnőtt teremlabdarúgó-csapatba olyan játékosok jelentkezését várják, akik 2005 előtt születtek. Az érdeklődőket jövő héten, hétfőn, kedden és szerdán 18 és 20 óra között várják a Sepsi Arénába. Mánya Szabolcs felméri a jelentkezők tudását, majd ezt követően a klub vezetősége kiválasztja azokat, akikkel jövő hónaptól nekivágnak a felkészülésnek. Júliusban 18 év alatti teremlabdarúgóknak is tartanak toborzót.

Fotó: Sepsi Futsal/Facebook

A teremfoci a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. Az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés. A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A játék során bármennyiszer lehet cserélni, de csak a kijelölt cserezónában. A játéktér mérete a kézilabda játéktere, a játéktér szélét vonal határolja. A futsal labda egy speciális szivacsréteggel van kiegészítve, ezért kevésbé pattan, mint a hagyományos labda. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?