Schäfer András az Union Berlinhez szerződött

A német labdarúgó élvonalban szereplő Union Berlinben folytatja pályafutását Schäfer András.

A Bundesliga-klub pénteken hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az elmúlt év legjobb magyar futballistájának választott középpályást.

A 22 esztendős, szombathelyi származású játékos 2019-ben az MTK-tól szerződött az olasz Genovához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

„A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, itt játszani nagyon különleges dolog. Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot” – idézte a 13-mas számmal „pózoló” Schäfert a berliniek honlapja.

Schäfer érkezésével újra hat magyar játékos van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám. Novothny Soma a téli szünetben távozott az újonc Bochumtól.

Az Union Berlin az ötödik helyen áll a Bundesligában, szombaton a Borussia Mönchengladbach vendége lesz a 20. fordulóban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?