Rotterdami tenisztorna – Fucsovics ezúttal sem bírt Rubljovval

Fucsovics Márton a tavalyi fináléhoz hasonlóan kikapott Andrej Rubljovtól pénteken az 1,2 millió euró összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A világranglistán 38. magyar éljátékos az idén először nyert egymás után két meccset, ám balszerencséjére a nyolc között ismét azzal az orosszal találkozott, akivel tavaly ötször is összecsapott, de csak egyszer tudta legyőzni. Igaz, az az egy siker éppen a wimbledoni nyolcaddöntőben jött össze, méghozzá öt szettben.

Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala

Kettejük párharcában az ATP-rangsor hetedikje vezetett 5-3-ra, a londoni mellett a másik két győzelem egy 2017-es budapesti Davis Kupa-csatában, illetve a 2016-os barcelonai selejtezőben született.

A magyar kiválóság – aki kedden ünnepelte 30. születésnapját - kissé „beragadt” a kezdésnél, miközben a túloldalon Rubljov sorra ütötte a vonalakat és a nyerőket. A 24 éves ellenfélnek két labdája volt a dupla brékhez, Fucsovics hárította ezeket, de ennél többet nem tudott tenni a játszma megmentéséért. A moszkvai teniszező 42 perc elteltével hozta a szettet, amelyben a nyíregyházi játékos fogadóként összesen három pontig jutott.

A folytatásban a második helyen kiemelt címvédő ismét 2:0-ra meglépett, az adogatógémjei pedig továbbra is sérthetetlenek voltak, és harmadik brékjével már lezárta a mérkőzést, amely 1 óra 14 percig tartott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?