Miami tenisztorna: Fucsovics harmadszor is kikapott Rubljovtól

Fotó: Agerpres/EPAFucsovics Márton kikapott a negyedik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovtól a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár összdíjazású férfi versenyének harmadik fordulójában.

A 29. helyen kiemelt nyíregyházi játékos erőnyerő volt a nyitókörben, majd a 64 között küzdelmes mérkőzésen búcsúztatta a selejtezőből érkezett ausztrál Thanasi Kokkinakist. Hétfőn ismét Rubljovval találkozott, akivel márciusban már háromszor szembekerült. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is az ellenfél nyerte, aki a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.

A floridai összecsapáson a világranglistán 40. magyar 1:1 után kétszer is elvesztette az adogatását, így a nagy tempót diktáló moszkvai teniszező 5:1-re elhúzott. Rubljov 25 perc alatt besöpörte az első játszmát, amelyben Fucsovics mindössze három labdamenetet nyert fogadóként.

A folytatásban a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 1:0-nál eljutott bréklabdáig, amelyet a nyolcadik helyen álló rivális egy vonalra ütött tenyeressel hárított, majd rögtön elvette Fucsovics szerváját. Nemsokára újfent 1:5 állt az eredményjelzőn, és az alig rontó orosz innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 52 percig tartott.   

„Ma minden sikerült neki, kiválóan játszott. Próbáltam mindent, hogy megtörjem a lendületét, de ahogy szoktuk mondani, amit csak megálmodott, minden besült neki. Jó srác, szurkolok neki, hogy megnyerje a tornát” – jelentette ki a 29 éves Fucsovics. „Andrej ellen minden nehéz, szinte nincs gyenge pontja. Nem baj, majd próbálkozom tovább, hogy elkapjam. Eljön az az idő, biztos vagyok benne.”

A menetrendről szólva Fucsovics Márton elmondta, április 11-től Monte-Carlóban lép pályára, majd Belgrád, Róma és Madrid következik. „Még nem várom, de tudom, hogy eljön az európai salakidény. Másfél hónapja vagyok úton. Nagyon jó szezonkezdet áll mögöttem, és elégedett vagyok a munkámmal” – összegzett a legjobb magyar játékos.

Miami Open, 4,3 millió dollár összdíjazás:
    3. forduló (a 16 közé jutásért):
Andrej Rubljov (orosz, 4.)-FucsovicsMárton (29.) 6:2, 6:1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?