Roland Garros: a masszázságyról vitték el a fogadási csalással meggyanúsított Jana Szizikovát

Jana Szizikova orosz teniszezőt fogadási csalás gyanújával letartóztatták a francia nyílt bajnokság csütörtöki játéknapján.

A Le Parisien című francia lap beszámolója szerint a 26 éves Szizikova - Jekatyerina Alekszandrova oldalán - 6:1, 6:1-re kikapott az Ajla Tomljanovic, Storm Sanders ausztrál duótól a női párosok első fordulójában, de nem a csütörtöki meccs miatt vették őrizetbe.

A párizsi ügyészség október óta nyomoz ellene bűnszervezetben elkövetett fogadási csalás, illetve vesztegetés elfogadása miatt. A gyanús meccset a tavalyi francia nyílt bajnokságon játszotta: az amerikai Madison Brengle partnereként 7:6, 6:4-re kikapott az Andreea Mitu, Patricia Maria Tig román kettőstől, és a második szett ötödik játékában két kettős hibája volt, illetve elrontott egy ütést.

A mérkőzésre több tízezer eurós tétben érkeztek fogadások különböző országokból a románok javára Szizikova hibáit megelőzően, ezért keltette fel a hatóságok érdeklődését.

A Roland Garros biztonsági személyzete megpróbálta megakadályozni, hogy a rendőrök és a nyomozók letartóztassák Szizikovát, de nem jártak sikerrel, a játékost a masszázs helyiségből vitték el. Később a szállodai szobáját is átkutatták.

Szizikova a páros világranglista 101. helyén áll, egyéniben pedig a 765.

(Címlapfotó forrása: Instagram/Yana Sizikova)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?