Rasszista szurkolói miatt kapott újabb büntetést a Fradi

Fotó: fradi.huSzurkolóinak rasszista magatartása miatt kapott büntetést a Ferencváros az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).

Az UEFA kedden közölte, hogy az FTC-nek az ír Shamrock Rovers elleni, 4-0-s győzelemmel végződött hazai Konferencia-liga-mérkőzésen történtek miatt kell 20 ezer eurót fizetnie. Emellett egy találkozóra szóló szektorbezárással is büntette a zöld-fehér együttest. A magyar bajnok tájékoztatása szerint a teljes D4-es, valamint a D3-as szektor egy részét kell lezárni a Kl-selejtező harmadik fordulójának hazai visszavágóján, melyen a máltai Hamrun Spartans lesz az ellenfele.

"Az UEFA azért szabott ki súlyos büntetést a Ferencvárosra, mert a szurkolók egy része az aktuális eredmény beolvasását követően a Hajrá, Fradi, a lilák és a Kispest minősítését követően a rigmust az MLSZ-re tett diszkriminatív, nemi irányultságot érintő megjegyzéssel zárták" - írta honlapján a zöld-fehér klub.

A Ferencváros, amely a feröeri Klaksvíkkal szemben búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőben, kettős győzelemmel jutott tovább a Shamrockkal szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?