Nemzetközi jégkorongtornát rendeznek Karcfalván

Idén is megrendezik Karcfalván a Sekler Cup elnevezésű nemzetközi jégkorongtornát. Az eseményen a Zsolnai HC Uniza, a tavalyról már ismert Prágai UK és egy EUHL-es válogatott, az EUHL Select lesznek a házigazda Sapientia U23 csapatának ellenfelei.

A Sapientia U23 a 2019-2020-as szezonban csatlakozott az Európai Egyetemi Hoki Ligához (EUHL). Az első idény kimondottan sikeres volt, a játékosok rengeteg értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodtak, emellett pedig a sorozat egyik tornáját is rendezhették Karcfalván az EUHL égisze alatt. Idén a liga nem tudott elrajtolni, de a Sekler Cup második kiadását megszervezik a hétvégén – adta hírül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) honlapja.

„A Székelyföldi Jégkorong Akadémia akárcsak tavaly, idén is arra törekedett, hogy az egyetemista csapat a hazai felnőtt bajnokság mellett olyan nemzetközi mezőnyben is versenyezhessen, amely fizikálisan, technikailag közelebb áll a játékosainkhoz. Ezt a tervet a járványhelyzet némiképp áthúzta, módosította. A román bajnokságot töredezett program mellett, de jó játékkal és figyelemreméltó eredményekkel sikerült teljesíteni. Az Európai Egyetemi Hoki Liga azonban nem tudott elstartolni” – írták.

Szlovákiai és cseh csapatok érkeznek

Az előző évben megrendezett hazai torna pozitív tapasztalatai nyomán idén is megszervezik a nemzetközi hokitornát. Árilis 30. és május 2. között a Felcsíki Műjégpályán játsszák  a II. EUHL Sekler Cup mérkőzéseit.

Mint megtudtuk, ezúttal is színes lesz a Karcfalvára érkező mezőny, ugyanis szlovákiai és cseh jégkorongozók egyaránt jégre lépnek. A tornán a Sapientia U23 mellett jelen lesz a Zsolnai HC Uniza, a tavalyról már ismert Prágai UK és egy EUHL-es válogatott, az EUHL Select. Utóbbi gárda a csehországi UTB Zlín és a Trencséni Gladiators együtteseire épül, de más résztvevők is adnak néhány játékost a keretbe.

A torna péntek délután rajtol. A II. EUHL Sekler Cup mérkőzései ugyan üres lelátok előtt zajlanak majd, de a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Youtube-csatornáján élőben közvetítenek minden összecsapást.

A II. EUHL Sekler Cup programja:
Péntek, április 30.
15.00 Zsolnai HC Uniza – Prágai UK 
18.20 Nyitóünnepség
18.30 Sapientia U23 – EUHL Select
Szombat, május 1.
15.00 Prágai UK – EUHL Select
18.30 Sapientia U23 – Zsolnai HC Uniza 
Vasárnap, május 2.
13.00 Zsolnai HC Uniza – EUHL Select
16.00 Sapientia U23 - Prágai UK 
18.00 Záróünnepség

(Borítókép: szja.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?