banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Nem esett baja az Eb-trófeának, amikor földre esett a Nemzeti Arénában

Nem esett baja a labdarúgó Európa-bajnokság trófeájának, amikor földre esett a Nemzeti Arénában - közölte hétfőn a fővárosi polgármesteri hivatal.

A hivatal képviselője szerint a "sajnálatos esetre" akkor került sor, amikor a trófea vasárnapi bemutatása alatt feltámadó szél előre döntötte a trófea mögötti roll-upot, amit korábban egy szervező tartott, és az a földre lökte a kupát.

A tájékoztatás szerint a trófeát sértetlenül szállították tovább Budapestre. A serleg, amelyet a Nemzeti Arénában állítottak ki, vasárnap érkezett a román fővárosba.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságra június 11-e és július 11-e között kerül sor 11 városban: Bukarestben (Románia), Bakuban (Azerbajdzsán), Koppenhágában (Dánia), Londonban (Anglia), Münchenben (Németország), Budapesten (Magyarország), Rómában (Olaszország), Amszterdamban (Hollandia), Szentpéterváron (Oroszország), Glasgowban (Skócia) és Sevillában (Spanyolország).

Bukarest a C csoport három mérkőzésének és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A Nemzeti Arénában kerül sor a következő mérkőzésekre:

  • Ausztria - Észak-Macedónia (június 13., 19 óra)
  • Ukrajna - Észak-Macedónia (június 17., 16 óra)
  • Ukrajna - Ausztria (június 21., 19 óra)
  • A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével.

A vasárnap Bukarestben levő serleget július 11-én adják át a győztes csapatnak a londoni Wembley stadionban.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?