Nagy László: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre

Fotó: Facebook/Magyar Kézilabda VálogatottNagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon.

A szakember kedden azt mondta az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, hogy a spanyolokkal szemben 36-28-ra elveszített hétfői középdöntős mérkőzésen „a küzdést és az előre játék örömét” hiányolták a játékosokból a szakmai stábbal. „Ezeknek a magyar válogatott játékában mindig, minden körülmények között jelen kell lenniük, de a játékosok megértették azt, amit Gulyás István szövetségi kapitány és Chema Rodríguez másodedző mondott nekik az öltözőben a lefújás után” – nyilatkozta Nagy László. Hozzátette: voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a 36 kapott gól azonban nagyon sok, és különösen bosszantó volt, hogy a spanyolok a magyarok hibáit kihasználva tudtak ennyi gólt szerezni. „Ezzel együtt ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, és mentálisan, illetve fizikálisan is készen állunk a franciák elleni mérkőzésre" - jelentette ki a csapatvezető.

Nagy László elmondta, a negyeddöntős mérkőzésen lesznek taktikai újítások, de a csapatnak elsősorban saját magára kell koncentrálnia, valamint arra, hogy támadásban fegyelmezetten kézilabdázzon. „Az eladott labdákat ez a gyors francia együttes könnyedén megbünteti, ezért erre nagyon figyelnünk kell” – emelte ki. Hozzátette, a keret tagjai egészségesek, mindannyian önbizalommal és bizonyítási vággyal telve várják a meccset.

A magyar válogatott szerdán 21.30 órától találkozik a franciákkal Alexandriában.

Férfi világbajnokság, Egyiptom
Negyeddöntők, január 27., szerda (romániai idő szerint):
  • 18:30 - Dánia-Egyiptom (Kairó)
  • 21:30 - Franciaország-Magyarország (Gíza) 
  • 21:30 - Spanyolország-Norvégia (Új főváros)
  • 21:30 - Svédország-Katar (Kairó)
Az elődöntők (január 29., péntek) párosítása:
  • Franciaország-Magyarország győztese - Svédország-Katar győztese
  • Dánia-Egyiptom győztese - Spanyolország-Norvégia győztese

(Címlapfotó forrása: Facebook/Magyar Kézilabda Válogatott) 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?