Mihai Covaliu: sikerült megállítani a román sportolók olimpiai teljesítményének hanyatlását

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke szerint a tokiói olimpiai játékokon szerzett négy éremmel a román csapatnak „sikerült megállítania a román sportolók olimpiai teljesítményének hanyatlását”.

Mihai Covaliu erről kedden, a bukaresti Henri Coandă repülőtéren beszélt a román olimpiai delegáció hazaérkezéskor. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az olimpiai célkitűzéseiket túlszárnyaló evezősökön kívül csak a vívóknak sikerült érmet szerezniük.

Covaliu emlékeztetett, hogy az idei román olimpiai csapat fiatalokból állt, akik először vettek részt a világ legjelentősebbnek tartott sporteseményén. Mint fogalmazott, a szakszövetségek egy része teljesítette az olimpiai célkitűzéseit, és ezekkel elégedett, de vannak olyan szövetségek is, amelyek sportolói „labdába sem rúgtak” az idei olimpán.Mihai Covaliu | Fotó: Agerpres

Közlése szerint a szakszövetségeknek szeptember 15-ig kell kielemezniük a sportolók teljesítményét a tokiói olimpiai játékokon, az alulteljesítő szövetségek pedig szavai szerint olyan intézkedésekre számíthatnak, amelyeket „meg fognak érezni”. Ezekről az intézkedésekről a COSR egy későbbi sajtótájékoztatón számol be, miután elvégezte a saját elemzését – mondta Covaliu.

A román olimpiai csapat egy arany- és három ezüstérmet szerzett tokiói olimpiai játékokon, és a 46. helyen végzett az éremtáblázaton. Az aranyérmet az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta kétpárevezős egység kapta. Ezüstérmes lett a párbajtőröző Ana Maria Popescu, a férfi kormányos nélküli négyes evezősök (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari), illetve a Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă páros a férfi kettes evezésben.

Kapcsolódók

Kimaradt?