„Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni”

„Megrendítő lesz, amit most mondok, de azt mindenkinek el kell fogadnia, hogy Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni” – mondta el a gphirek.hu portálnak Frankl András, a Londonban élő legendás Forma-1-es újságíró.

A 84 éves Frankl elmesélte, hogy tavaly az Austinban rendezett Amerikai Nagydíjon futott össze a Haas-istállónál Corinna Schumacherrel, a hétszeres világbajnok és kómában fekvő pilóta feleségével. „Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vígasztalt engem. Elmondtam neki, hogy soha nem feledem el Michaelt, hogy mennyi mindent jelentett nekem az ő barátsága, jelenléte a Forma-1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, de akkor és ott én voltam a rajongó” – mesélte az újságíró.

Szerinte Corinna mindent eladott, amit lehetett, hogy a legjobb feltélteteleket biztosítsa Michael Schumachernek, de szerinte így sincs okunk reménykedni a felépülésben. „Ha az ő hírneve nem volt arra elég, hogy a világ legjobb orvosai meggyógyítsák, akkor itt sok mindenben már nem lehet reménykedni. Michael Schumachert megmenteni a világ legfantasztikusabb dolga lenne. De nem tudják. Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni. Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt és nézik a futamokat” – osztott meg belső információkat Frankl András.

A legendás F-1-es szakíró úgy tudja, hogy nagyon kevés ember mehet oda Schumacher betegágyához. Az öccse, Ralf Schumacher, a lánya, Gina-Maria Schumacher, a fia, Mick Schumacher, Ross Brawn, aki a menedzsere volt és a FIA volt elnöke, a már említett Jean Todt látogathatja meg, „más be nem teheti oda a lábát”.

Frankl szerint a Schumacher-család azért döntött úgy, hogy minden áldozatot vállalva életben tartják Michaelt, mert a „a mai világban, az orvostudomány mostani fejlődésének sebességével minden elképzelhető”. Szerinte azért nem mondják meg, hogy milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz. „Én ugyanezt csinálnám. Sosem adnám fel a harcot az ő helyükben. Pontosan azért kezdtem el zokogni, amikor Indianapolisban találkoztam Corinna Schumacherrel, mert tudtam, hogy micsoda küzdelmet folytat a férjéért” – fogalmazott Frankl András.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?