„Michael biztosan szívesen itt lenne” – 4 éve nem tudunk semmit Schumacher állapotáról

Napra pontosan négy évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher, akinek a pontos állapotáról a család hosszú idő óta nem osztott meg érdemi információt. A közvélemény jobb híján csak találgat.

Michael Schumacher 2013. december 29-én egy méribeli családi síelés során letért a kijelölt pályáról, és egy sziklában megbotolva egy másik kőbe beütötte a fejét. Mentőhelikopterrel szállították Moutier-be, majd Grenoble-ba, ahol még aznap este életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Másnap újabb műtét várt rá, mert az agyából el kellett távolítani egy vérömlenyt, és csökkenteni kellett a koponyaűri nyomást. 2014. január 30-án indították meg a mesterséges kómában tartott német lassú ébresztését, aki április elején kezdte az ébredés jeleit mutatni. Júniusban Lausanne-ban kezdte el a rehabilitációját, szeptemberben pedig hazatérhetett a Genfi-tó melletti otthonába, ahol azóta is teljes orvosi szakembergárda foglalkozik vele. A család akkor jelentette be, hogy nem ad további tájékoztatást az állapotáról.

A család és annak szóvivője, Sabine Kehm már hosszú ideje elzárkózik attól, hogy bármi érdemlegeset megosszon a közvéleménnyel, az egyetlen tény viszont mindennél többet mond: négy éve egyetlen videót vagy fotót sem láthattunk Schumacherről. Annyi biztos, hogy súlyos agykárosodása után felébresztették a kómából, és a hivatalos tájékoztatás szerint egy darabig lassú javulás volt tapasztalható, azt viszont nem tudhatjuk, milyen mértékű és mihez képest. Az elmúlt két évben viszont már tényleg hírzárlat lépett érvénybe, és Kehm a nyilvános eseményeken rendre csak annyit mond: „Michael biztosan szívesen itt lenne."

 

Kapcsolódók

Kimaradt?