Mazsorettek és menettáncosok versenyét tartották meg Kézdivásárhelyen

Nagyszabású rendezvény zajlott szombaton a kézdivásárhelyi sportcsarnokban: hatodik alkalommal szervezték meg a Megyei Tánc- és Tornaversenyt. Az eseményen 31 produkciót lehetett megtekinteni.

A szerző felvételeiA Kicsid Gáborról elnevezett létesítményben nem csak Kovászna megyéből, hanem Balánbányáról is érkeztek résztvevők, így csak sarkítva lehet megyei versenynek nevezni a rendezvényt, aminek elsősorban nem is az egymás közötti vetélkedés a lényege, hanem az, hogy a csoportok megmutassák tudásukat egymásnak és a közönségnek. Éppen ezért nem is arra törekedtek a serleg- és az éremosztásnál, hogy valakit különösebben rangsoroljanak, a zsűri mindenki produkcióját értékelte – mondotta el érdeklődésünkre Kis Katalin, az eseményt szervező Tanulók Klubjának a vezetője.

A rendezvényen a házigazda Kézdivásárhely képviseltette magát a legtöbb csoporttal (100xSzép, Nevenincs, Kicsi Pillangók, Szivárvány, Napsugár, Tündérek, Katicák és Pillangók), de részt vett Barót (Mozaik aerobik csoport), Nagybacon (a helyi általános diákjai), Zágon (Szivárvány és Gyöngyvirág csoportok), Kovászna városa (Butterfly mazsorettek és aerobikosok, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Latino Dream tánccsoportja és a Soul City modern-tánccsoport), Sepsiszentgyörgy (a Gyermekek Palotájának Hip-hop, Spicy bomb és a Team five hip-hop csapatai).

Balánbányáról a Tanulók Klubja Aerodance aerobikusai és mazsorettjei léptek fel csoportosan és egyéni előadások keretében.

A 31 előadás során összesen több mint kétszáz gyermek (előkészítő osztálytól a tizenkettedikig) és fiatal fordult meg a sportcsarnok parkettjén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?