Liga 1: megnőtt a Kolozsvári CFR trónjára áhítozó csapatok száma

Csütörtök este a FC Botosani-FCSB mérkőzéssel elindult a labdarúgó Liga 1 2021/2022-es szezonja, amely az előzetes adatok alapján izgalmasabbnak ígérkezik a tavalyi idénynél.

A legfontosabb változtás az alig másfél hónappal ezelőtt véget ért szezonhoz képest, hogy - amennyiben a járványhelyzet nem fordul radikálisan rossz irányba, akkor - nézők előtt lehet játszani. Ez óriási változás/felüdülés lesz a csapatok számára, ugyanis a tavalyi idényben, az utolsó fordulóban megrendezett néhány mérkőzés kivételével, üres lelátók előtt voltak kénytelenek játszani a csapatok. 

Fotó: Riti József AttilaBajnoki cím legnagyobb esélyese idén is az immár zsinorban négyszeres győztes Kolozsvári CFR, amelynek dolgát viszont megnehezítheti a kettős terhelés. A nyáron edzőt váltó vasutasok - Edwrad Iordanescu helyét Marius Sumudica vette át - nehezen ugyan, de bejutottak a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójába, ahol a gibraltári Lincoln Red Imps ellen győzelmi kényszerben vannak. A BL-selejtező 3. fordulója már biztos csoportkört jelentene még akkor is, ha a következő párharcukat elveszítenék, ugyanis ebben az esetben visszacsúsznának az Európa-liga play-offba. Ha pedig ott se tudnának nyerni, akkor a Konferencia Liga csoportkörében folytathatnák. Viszont Deacéknak mindeközben helyt kellene állni a Liga 1-ben is, ezért az edzői stáb legfontosabb feladata a következő hetekben az lesz, hogy megtalálja a megfelelő rotációt.

A vasutasok legfontosabb kihívói az új szezonban várhatóan ugyanazok lesznek: a FCSB és a CSU Craiova. Mindkét alakulat trófeára kiéhezetten vág neki az új szezonnak. Meglepetést szerezhet viszont a másodosztályos Farul-lal egyesülő FC Viitorul (az új csapat neve Farul lesz),  a tengerparton nagy elvárásokkal és reményekkel vágnak neki az új szezonnak.

És nem szabad leírni az évről évre jobb eredményeket felmutató Sepsi OSK-t sem, amely Leo Grozavu irányításával fennállása legjobb szezonját produkálva a Liga 1 negyedik helyén végzett és kijutott a Konferencia Kupára. A háromszékiek számára további ösztönzésként szolgálhat, hogy augusztusban beköltözhetnek új, 8300 férőhelyes stadionjukba.

A élvonal másik két erdélyi csapata - a Medgyesi Gaz Metan és az Aradi UTA - számára óriási eredmény lenne az felsőházi rájátszásba jutás, különösképpen amiatt, hogy a Liga 2-ből érkezők között legalább két olyan alakulat is van, amely - legalábbis nyilatkozatok szintjén - az éjbolyt célozta meg. Itt elsősorban a Bukaresti Rapidra és a FCU Craiovára kell gondolni.      

Labdarúgó Liga 1, 2021-2022, alapszakasz, 1. Forduló

  • FC Botosani-FCSB (csütörtök, 21:30)
  • Sepsi OSK-Academica Clinceni (péntek, 18:30)
  • Kolozsvári CFR- FCU Craiova (péntek, 21:30)
  • Medgyesi Gaz Metan- CS Mioveni (szombat, 18:30)
  • CSU Craiova- FC Argeş (szombat, 21:30)
  • Aradi UTA-Konstancai Farul (vasárnap, 18:30)
  • Bukaresti Rapid-Chindia Targoviste (vasárnap, 21:30)
  • Bukaresti Dinamo-FC Voluntari (hétfő, 20:30)
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?