Liga 1: hosszabbításban egyenlített a Kolozsvári CFR a bajnokság rangadóján

Fotó: AgerpresHetven percig vezetett a FCSB a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszása 5. fordulójában a Kolozsvári CFR elleni rangadón. A vasutasok a 93. percben Andrei Burcă fejesével egyenlítettek és megőrizték első helyüket a tabellán.

A Kolozsvári CFR rendkívül agresszív letámadással, labdabirtoklásra alapuló játékkal lepte meg vendéglátóját, az első negyedórában a FCSB alig tudta kihozni a labdát a saját térfeléről. A már harmadik góljánál tartó Rúnar Mar Sigursjónsson a 4. percben fölé, Costache mellé, Camora az oldalhálóba lőtt. A meccs legveszélyesebb helyzete ennek ellenére a kolozsvári kapunál adódott, amikor egy szögletet követően George Miron a felső lécre fejelte a labdát. A 19. percben a CFR két belső védője összehozott egy bukaresti büntetőt, Ben Jusszef nem tudta megállítani a félpályánál Cristian Tănasét, a megiramodó csatár után eredő Andrei Burcă pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a bajnokság gólkirályát. A tizenegyest a sértett Tănase végezte és a jobb alsóba küldte a labdát.

A vezetés birtokában a FCSB még inkább átengedte a pályát a CFR-nek, amely újabb és újabb akciókat dolgozott ki, viszont gólt nem tudott szerezni, bár a szünet előtt Sigurjónssonnak volt egy nagyon lövése.

A második félidőben a bukarestiek foggal-körömmel védték az eredményt, viszont érezhették, hogy csak védekezéssel nem mennek sokra, ezért a támadásaik is egyre veszélyesebbek lettek. Mihai Bordeianu a 80. percben megcélozta a jobb alsó sarkot, viszont a lövésére odaért Andrei Vlad és nagyot mentve megőrizte csapata vezetését. A bukaresti kapus viszont óriásit bakizott a 93. percben, amikor Burcă fejesénél a labda mellé nyúlt és a CFR megszerezte az egyenlítő gólját.

A döntetlennel a vasutasok megőrizték 2 pontos előnyüket a FCSB előtt és továbbra is vezetik a felsőházi rájátszás tabelláját.

Labdarúgó Liga 1, play off, az 5. forduló eredményei

  • FC Botoşani–Sepsi OSK 2–1
  • Academica Clinceni–CSU Craiova 1–0
  • FCSB–Kolozsvári CFR 1–1
    Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1.  Kolozsvári CFR 5 3 1 1 8-3 42
2.  FCSB  5 2 1 2 6-6 40
3.  CSU Craiova 5 2 2 1 5-3 37
4.  Sepsi OSK 5 2 1 2 4-4 30
5.  FC Botoșani       5 2 1 2 6-7 28
6.  Academica Clinceni 5 1 0 4 2-8 25
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?