Liga 1: három mérkőzés, három döntetlen a 19. forduló első játéknapján

Három play-off helyen levő csapat is döntetlent játszott a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójának keddi mérkőzésein: a Sepsi OSK pontot rabolt a FC Viitorul vendégeként egy hat gólos (3-3) mérkőzésen, a CSU Craiova a kieső helyen levő FC Voluntari alakulatát se tudta legyőzni (1-1), a listavezető FCSB pedig a szó minden értelmében „behavazódott” Pitești-en a FC Arges ellen. 

Mint írtuk, a Sepsi OSK tengerparti vendégjátéka nyitotta meg a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulóját. A háromszékiek egy iszonyatosan fordulatos mérkőzés végén, háromszor egyenlítve - utoljára a 91. percben - raboltak pontot a FC Viitorul csapatától.

A keddi nap második összecsapásán a bajnoki álmokat szövögető CSU Craiova zsinórban ötödik döntetlenét játszotta az Ilfov-megyei FC Voluntari ellen. A sűrű havazásban lejátszott mérkőzésen a hazaiak már a 10. percben megszerezték a vezetést Angelov fejesével, amire negyeóra múlva Andrei Ivan válaszolt, ugyancsak fejesgóllal. Fotó: Facebook/Universitatea CraiovaBár a második félidőben mindkét kapunál alakultak ki veszélyes helyzetek, több gól már nem esett, így a Craiova folytatta eredményeinek sormintáját: az oltyánok utoljára december 12-én nyertek mérkőzést (2-1 az Aradi UTA otthonában - szerk. megj.), azóta egy vereség és öt döntetlen áll a nevük mellett. Míg a Dolj megyei csapat december közepén még 4 pontos előnnyel vezette a tabellát, mostanra - egyre növekvő hátránnyal - a dobogó harmadik fokára esett vissza.

Fotó: Facebook/FCSBAz igazi bombát az újonc FC Arges „dobta le” kedd este azzal, hogy nem kapott ki a listavezető FCSB-től. A mostoha körülmények között megrendezett találkozón a pálya minősége nagyon megnehezítette Toni Petrea tanítványainak dolgát, akik végül csak egy ponttal távoztak a Nicolae Dobrin stadionból. 

A FCSB ezzel ugyan - ideiglenesen - 2 pontra növelte előnyét a Kolozsvári CFR-rel szemben, viszont a vasutasok még nem léptek pályára ebben a fordulóban. Amennyiben a csütörtök este 20:00 órakor kezdődő CFR-Astra Giurgiu összecsapás hazai győzelemmel ér véget, akkor Edward Iordănescu tanítványai egy ponttal megelőzik a FCSB-t a tabella élén.

A 19. forduló mérkőzései

  • FC Viitorul-Sepsi OSK 3-3
  • FC Voluntari-CSU Craiova 1-1
  • FC Argeş-FCSB 0-0
  • Academica Clinceni-FC Botoşani (szerda, 14:30)
  • Poli Iași-Aradi UTA (szerda, 17:30)
  • Dinamo-Medgyesi Gaz Metan (szerda, 20:00)
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Chindia (csütörtök, 17:00)
  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu (csütörtök, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?