Liga 1: győzelemmel tért haza Sepsiszentgyörgyről a Kolozsvári CFR

Gyengébb játék érkezett, de 3 ponttal tért haza Sepsiszentgyörgyről a Kolozsvári CFR, amely a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulójának erdélyi rangadóján Debeljuh 72. percben lőtt hóljával 1-0-ra legyőzte a Sepsi OSK-t, és továbbra is szorongatja a tabella első helyé levő FCSB-t.

Mint a mérkőzés felvezetőjében írtuk, a Szemerja-negyedbeli stadionban rendezett mérkőzést azért hozták előre vasárnap 16:45 órára, mert az előzetesen tervezett 19:00 órakor a meteorológiai előrejelzések Sepsiszentgyörgyön -14 C fokot jósoltak. A két órával 4-5 fokot nyertek a játékosok, akiknek így „csak” -10 fokban kellett focizniuk.

A hazaiak nagyon jó előjelekkel várták a hatszoros bajnok elleni találkozót, ugyanis az előző két fordulóban a FCSB és a CSU Craiova otthonából is ponttal távozhattak, a CFR elleni őszi mérkőzésen pedig 0-0-s döntetlent értek el a Fellegváron.

A várakozások szerint a Sepsi OSK lendületesen kezdte az összecsapást, alig hat perccel Ovidiu Hațegan kezdő sípszava után Cristian Maneának a gólvonalról kellett tisztáznia Marius Ștefănescu lövését. A CFR az ordító gólhelyzet után se „ébredt fel”, a játékot a továbbiakban is a rendkívül harcias háromszékiek irányították. Az első félidő végén ugyanaz a Ștefănescu került helyzetbe, ez alkalommal Bălgrădean akadályozta meg azt, hogy a Sepsi előnnyel mehessen szünetre.

#csakazosk #casaliga1 #OSKCFR ????A Sepsi OSK - Kolozsvári CFR mérkőzés képekben / Meciul Sepsi OSK - CFR Cluj, în imagini ???? Casa Liga 1, etapa 17. forduló ⚽️Sepsi OSK - CFR: 0-1 ????foto: Szabó József

Közzétette: Sepsi OSK – 2021. január 17., vasárnap

Székelyföldiek fölénye a második félidő elején egy buta hiba miatt fogyott el: Rachid Bouhenna a 49. percben második sárga lapos figyelmeztetését is begyűjtötte Ciprian Deac elkaszálása miatt és mehetett zuhanyozni. Csapata azonnal megérezte az emberhátrányt, Gabriel Debeljuh első, 55. percbeli próbálkozása még nem volt sikeres, viszont a 72. percben a horvátnak már sikerült Niczuly kapujába kotornia Costache baloldali beadását.

A megszerzett vezetést a CFR rutinosan konzerválta, és a győzelemért járó 3 ponttal ismét beérte a tabella első helyén álló FCSB-t, amely kedden a FC Viitorulnál vendégeskedik.

Labdarúgó Liga 1, a 17. forduló mérkőzései

  • Dinamo-Chindia 0-1
  • FC Argeş-Gaz Metan 1-1
  • Sepsi OSK-Kolozsvári CFR 0-1
  • Academica Clinceni-Nagyszebeni FC Hermannstadt 0-0
  • Poli Iași-FC Botoşani (hétfő, 17:00)
  • Astra Giurgiu-CSU Craiova (hétfő, 20:00)
  • FC Voluntari-Aradi UTA (kedd, 17:00)
  • FC Viitorul-FCSB (kedd, 20:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?