Liga 1: egykapuzott az Astra ellen, de nyerni nem tudott a Kolozsvári CFR

Elszalasztotta a lehetőséget, hogy az idei szezonban először a tabella élére álljon a Kolozsvári CFR, ugyanis a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójának zárómérkőzésén – hazai pályán – csak 1-1-es döntetlent játszott az Astra Giurgiu csapatával.

Pedig minden olyan jól alakult a mérkőzés kezdetéig. A vasutasok fő riválisának számító csapatok, a FCSB és a CSU Craiova, ikszeltek, így a CFR előtt adott volt a lehetőség arra, hogy címvédőként elfoglalja „jól megérdemelt helyét” a tabella első fokán.

???????? Final de meci ‼️ CFR Cluj ???? Astra Giurgiu 1️⃣-1️⃣ Hai CFR! ???? #cfr #cfrcluj #rezultatliga1 #liga1 #meci #rezultat #cluj

Közzétette: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA – 2021. január 28., csütörtök

A fellegvári mérkőzés elején Edward Iordanescu csapata gólhelyzetek sorozatát dolgozta ki, Deac és Carnat szerezhette volna meg a vezetést, majd amikor pedig már a kapus is verve volt, akkor a kapufa akadályozta meg a házigazdák előnyhöz jutását: Paulo Vinícius 15. perci fejese onnan pattant vissza a játéktérre. Ilyen előzmények után villámcsapásként hatott, hogy a 20. percben az Astra Constantin Budescu szerencsés góljával – a 20 méterről eleresztett erőtlen lövés Vinícius lábán irányt változtatott és így becsapta a labdát máshova váró Gregorz Sandomierskit - megszerezte a vezetést.

Ami az ezt követő 70 percben történt egy szóval úgy lehetne jellemezni, hogy egykapuzás. Az Astra meghúzott két védővonalat, besűrűsödött a kapuja elé és megelégedett a labdák elrugdosásával. Amikor pedig a védelem verve volt, akkor fiatal kapusuk, Mihai Popa védte ki a CFR-es játékosok szemét.

Mivel az egyenlítő gól sehogy se akart megszületni, Iordanescu támadó szellemű cserék sorozatát hajtotta végre, tulajdonképpen a kispadon levő összes, támadásban bevethető játékosát a pályára küldte. A második félidő legnagyobb gólszerzési lehetősége Valentin Costache lábában volt, a fiatal szélső 2 méterről találta telibe a felső lécet. A hajrához közeledve egyre nyomasztóbbá vált a CFR fölénye, de a gólszerzéshez kellett egy kis szerencse is. A 80. percben egy beadást követően az Astra kapusa Ciprian Deachoz ütötte a labdát, aki a tizenhatos oldalából megpróbálta az ötösben tartózkodó Vinícius fejére emelni a labdát. A játékszer átszállt a brazil védő feje fölött és a kapu jobb alsó sarkában landolt.

A CFR tovább küzdött a győztes gólért, de ennek majdnem megitta a levét, hiszen egy villámgyors ellentámadás után Sandomierskinek kellett óriási védést bemutatnia Valentin Gheorghe ziccerénél.

A meccs 1–1-es döntetlennel zárult, ami pedig azt jelenti, hogy a 42 pontos FCSB továbbra is vezeti a Liga 1-t a 41 pontos CFR előtt.

A forduló másik csütörtöki mérkőzésén a Nagyszebeni FC Hermannstadt ugyancsak 1-1-es döntetlent játszott a Chindia Targoviste csapatával. 

A 19. forduló mérkőzései

  • FC Viitorul-Sepsi OSK 3-3
  • FC Voluntari-CSU Craiova 1-1
  • FC Argeş-FCSB 0-0
  • Academica Clinceni-FC Botoşani 2-1
  • Poli Iași-Aradi UTA 1-2
  • Dinamo-Medgyesi Gaz Metan 2-1
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt-Chindia 1-1
  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu 1-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?