Libertadores-kupa: a 99. percben nyerte meg a Palmeiras a döntőt

A brazil csapat másodszor nyerte meg a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatot.

A legrangosabb dél-amerikai labdarúgó kupát a koronavírus-járvány miatt tavaly márciusban felfüggesztették, majd szeptemberben folytatódtak a küzdelmek. A döntőben két brazil együttes jutott be, a Palmeiras és a Santos. Az elődöntőben mindkét csapat argentin ellenfelet búcsúztatott: a Santos a Boca Juniorsnál, a Palmeiras pedig a River Plate-nél bizonyult jobbnak.

A klubsorozat fináléjában, a riói Maracana Stadionban 0–0 volt az állás a 90. percben, a játékvezető pedig nyolc perc hosszabbítást jelzett. A hosszabbítás legvégén, a 99. percben egy beívelés után Breno Lopes fejelhetett a tizenegyespontról, és eldöntötte a mérkőzést, megnyerte a Libertadores-kupát a Palmeirasnak.

Mindkét együttes ötödször került döntőbe. A Palmeiras ezt megelőzően csupán egyszer, 1999-ben győzött, míg Pelé és Neymar egykori csapata, a Santos eddig háromszor, 1962-ben, 1963-ban és 2011-ben diadalmaskodott.

Ezzel teljes lett a katari klubvilágbajnokság mezőnye is. A  Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München mellett a most győzedelmeskedő brazil Palmeiras, az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulsan Hyundai, a mexikói Tigres de la UANL, valamint a házigazda al-Duhail vesz részt a tornán.

(Nyitókép: Getty Images)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?