Lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász

Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász megfertőződött a koronavírussal, az állapota súlyos, lélegeztetőgépre került, írja a Magyar Nemzet.

A lap november 23-án kért interjút az 51 éves sportolótól, aki akkor egy hét haladékot kért, arra hivatkozva, hogy gyengélkedik. Egy hét múlva sms-ben közölte, hogy kórházba került, hétfőn pedig már nem válaszolt, délután pedig a lap arról értesült, hogy súlyos az állapota.

A Magyar Tornaszövetség nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a Csollány Szilveszter állapotával kapcsolatos információkat, írja több magyar sajtóorgánum is.Fotó: Oláh Tibor/MTI

Csollány az 1990-es lausanne-i Európa-bajnokságon gyűrűn bronzérmet szerzett, 1992-ben a barcelonai olimpián egyéni összetettben és csapatban a 9., gyűrűn a 6., lólengésben a 7. lett, illetve a párizsi világbajnokságon gyűrűn ezüstérmet, a budapesti Eb-n bronzérmet nyert. 1996-ban, az atlantai olimpián ezüstérmet, az 1998-as szentpétervári Eb-n aranyat nyert. Az 1999-es világ- és a 2000-es Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, ám a sydney-i olimpián már ő volt a legjobb. 2002-ben a debreceni Főnix Csarnokban a világbajnoki elsőséget is megszerezte. Az utóbbi időben edzőként dolgozott Ausztriában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?