Legnagyobb riválisa oldalán játssza utolsó mérkőzését Roger Federer

Fotó: Agerpres/EPACsütörtök délután kiadták a hivatalos játékrendet, így eldőlt, hogy Roger Federer Rafael Nadal párospartnereként búcsúzik a profi tenisztől a péntektől vasárnapig tartó Laver-kupán.

A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos - aki múlt csütörtökön jelentette be visszavonulását - szerdán elmondta, szeretne a 22-szeres GS-bajnok riválisa oldalán elbúcsúzni az élsporttól, az európai csapatot vezető Björn Borg pedig eleget tett Federer kérésének, és együtt jelölte őket a péntek esti találkozóra.

"Elképesztő és felejthetetlen dolog egy ilyen történelmi pillanat részesének lenni. Hihetetlenül izgatott vagyok, remélem, jól fogjuk magunkat érezni, a közönség támogatni fog bennünket, és a győzelem is összejön" - fogalmazott a bejelentés kapcsán Nadal.

A mallorcai sztár elismerte, a sok nagy csatájuk és a rengeteg együtt töltött idő után most másféle nyomás lesz rajta, amivel nehéz lesz megbirkóznia. „Ő az egyik, ha nem a legfontosabb játékos a pályafutásomban, hálás vagyok, hogy még egyszer játszhatok az oldalán” – tette hozzá Nadal.

A svájci-spanyol kettős az egyaránt amerikai Jack Sockkal és Frances Tiafoe-val csap majd össze, míg az egyeseket a norvég Casper Ruud és Sock, a görög Stefanos Tsitsipas és az argentin Diego Schwartzman, valamint a korábbi világelső brit Andy Murray és az ausztrál Alex de Minaur vívja.

Kapcsolódók

Kimaradt?