Kerkez Milos a Bournemouth-hoz szerződött

Az elmúlt napokban megjelent híreket igazolva Kerkez Milos az angol bajnokságban szereplő Bournemouth-hoz szerződött.

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett klub a Twitter-oldalán jelentette be csütörtökön reggel, hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet.

A 19 éves Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. Az olaszok felnőtt csapatában egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.

Kerkez Milosért korábban a Benfica és a Lazio is erősen érdeklődött, ám végül mindkét üzlet kútba esett. Végül a Bournemouth lett a nevető harmadik, amely sajtóhírek szerint 17.4 millió eurót (15.5 millió fontot) fizetett a magyar válogatott játékosért.

Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta: nagyon örülnek, hogy bejelenthetik Kerkez szerződtetését. „Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni” - fogalmazott. - „Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát."

A 19 éves Kerkez Milos tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, melyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szezonban - minden versenysorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt a Konferencia-ligában elődöntős gárdában. A szerbiai születésű futballista a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett, utóbbi klubtól került 2021 februárjában a Milanhoz. Az olaszok felnőtt csapatában egy felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar jelenleg a PL-ben, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon.

Kapcsolódók

Kimaradt?