Jól kezdett a Sepsi OSK a nemzetközi kupában

Gólnélküli döntetlennel mutatkozott be a nemzetközi kupaküzdelmekben a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Az Európa-konferencialiga selejtezőinek második fordulójában Nagyszombaton léptek pályára Leo Grozavu tanítványai és értek el a továbbjutás szempontjából biztató eredményt a helyi Spartak Trnava ellen.

Jó helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót a Sepsi OSK labdarúgcsapata, miután idegenben, a felvidéki Nagyszombaton harcos mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el csütörtökön. Az nso.hu beszámolója szerint jól állt bele a mérkőzésbe a székelyföldi csapat az Anton Malatinsky Stadionban. A piros-fehérek nem ijedtek meg a párharcoktól, többet birtokolták a labdát az első félidőben, bár a Spartak tizenhatosáig nem igen jutottak el. Ám átlövésekből többször tesztelték a hazaiak jó napot kifogó kapusát, Dominik Takác többször mentett nagyot.

A második félidőben mndkét oldalon adódtak lehetőségek, Niczuly Roland is megmutathatta tehetségét az OSK kapujában. A meccslabdát Kirjakosz Szavvidisz hagyta ki, a felezővonaltól egyedül törve a Sepsi kapujára, ám a jobb alsó sarok mellé tekerte a labdát. Négy perccel a vége előtt Boateng is kiugrott, de Bogdan Mitrea piros lap árán is megakadályozta az újabb ziccert – a Sepsi kapitánya így nem játszhat a jövő heti visszavágón – írta a Nemzeti Sport online változata a mérkőzés hajrájáról.

A döntetlen biztató eredmény a nemzetközi színtéren ez alkalommal bemutatkozó sepsiszentgyörgyiektől, akik a jövő héten hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást.

Európa-konferencialiga, selejtező
2. forduló, első mérkőzés
Spartak Trnava (szlovákiai)–Sepsi OSK 0–0
Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 1000 néző
Spartak: Takác – Curma, Kósa, Twardzik, Mikovics – Bukata (Vlasko, 80.), Szavvidisz, Gric (Prochazka, 88.) – Cabral, Risztovszki (K. Boateng, 75.), Juszuf (Ivan, 88.). Vezetőedző: Michal Gasparík
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Stefanescu – Fofana, Paun (Vasvári, 84.) – Aszkovszki (González, 60.), Rep (Achahbar, 71.), Aganovic (Damascan, a szünetben) – Csuncsukov (Bojics, 84.). Vezetőedző: Leontin Grozav
Kiállítva: Mitrea (86.p.)

(Borítókép: Sepsi OSK)

Kapcsolódók

Kimaradt?