Jégkorong: lemondta februári programját a magyar válogatott

A koronavírus járvány miatt elmaradnak a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott február elejére tervezett Szlovénia elleni felkészülési mérkőzései. Több európai szakszövetség is úgy döntött, hogy februárban nem hívja össze nemzeti csapatát.

Nem hívja össze a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott keretét februárban a Magyar Jégkorong Szövetség – közölte szerdán a szövetség hivatalos honlapja. Mint írták: a koronavírus omikron változatának terjedése miatt sok európai szövetség döntött úgy, hogy februárban nem hívja össze férfi nemzeti csapatát. Ennek biztonsági okai vannak, és ez számos országban lehetővé teszi a hazai bajnokságok számára, hogy átütemezve megtartsák azokat a mérkőzéseket, amelyeket a járvány miatt eddig halasztani kellett – fogalmaztak a közleményben.

Szlovénia lemondta a február elejére, Bledbe tervezett két találkozót a magyar csapat ellen. Olaszország, Norvégia, Ausztria és Franciaország sem hívja össze a játékosait a következő válogatott szünetre, derült ki.Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Leszögezték: a magyar szövetség minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy februárra ellenfelet találjon. Mivel az olimpiai játékokat is ekkor tartják, világossá vált, hogy nagyon kevés ország lehet ellenfél. Emiatt, minden körülményt mérlegelve az a döntés született, hogy a magyar válogatott nem játszik februárban.

 „Kár, hogy ez a helyzet nem teszi lehetővé, hogy februárban lejátsszuk a tervezett meccseinket. Előre nézünk, és nagyon motiváltan várjuk a májusi szlovéniai világbajnokságot. Most véglegesítünk egy nagyon érdekes és izgalmas menetrendet a torna előttre. Remélem, hogy ez a helyzet javulni fog és lehetővé teszi majd számunkra, hogy teljesítsük ezeket a terveket” – nyilatkozta Sean Simpson a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódók

Kimaradt?