Jégkorong: a Gyergyói Hoki Klub nyerte az első román szuperkupát

Hosszabbítás után hódították el a trófeát a piros-fehérek, aranygóllal legyőzve a Brassói Coronát.

A Brassói Corona tavasszal történetének legjobb szezonját zárta, ugyanis a román bajnokságot, a kupát és az Erste Ligát megnyerve triplázott, most pedig egy újabb trófea megszerzésére volt esélye.Fotó: Gyergyói Hoki Klub Facebook oldalaA Romániai Jégkorong Szövetség először szervezett országos szuperkupát, ahol az év két legeredményesebb hazai csapata küzdött meg egymással. A brassóiak ellenfele a Gyergyói Hoki Klub volt, akiknek többször is borsot törtek az orra alá a végső győzelmekig vezető úton.Fotó: Maxim's Sports Facebook oldalaJobban kezdte a meccset a Corona, Rareș Vasile már az ötödik percben kapuba talált, csapatának előnye viszont nem tartott ki az első harmad végéig. Gyergyói részről Vincze Péternek sikerült a kapust becsapva egyenlítenie.

Hasonlóan szorosan alakult a folytatás, ugyanis mindkét oldalon egy-egy gólt hozott a második harmad is, ekkor már egyre nagyobb volt az esély a hosszabbításra. A GYHK részéről Sébastien Slyvestre duplázni tudott, második gólja pedig 3–2-s vezetést jelentett csapatának. Nem hagyta viszont veszni a meccset a Corona, Valchar találatával kiharcolták a hosszabbítást.Fotó: Maxim's Sports Facebook oldala

Aranygól döntött arról, ki teheti rá a kezét a szuperkupára, ezúttal pedig a múlt szezonnal ellentétben nem a Brassói Coronának jött ki jól a lépés. A kanadai Evan Wardley lövésével a gyergyóiak nyerték meg a finálét, sikerrel kezdve ezzel az új szezont.

Román szuperkupa döntő

Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona, 3–3, hosszabbítás után 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

Berceni Aréna, Bukarest

Gólszerzők: Vincze Péter (16.), Sébastien Sylvestre (28., 47.), Evan Wardley (65.), illetve Rareș Vasile, Szabó Pál Krisztián (40.), Radim Valchar (51.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?